MBO Utrecht wint MBO NK zaalvoetbal

MBO Utrecht heeft op woensdag 19 april het Nederlands kampioenschap MBO zaalvoetbal gewonnen. Acht studenten (van de Academie Economie en Ondernemen) wonnen in een zinderende finale in de Sporthallen Zuid in Amsterdam overtuigend met 5-0 van CIOS Sittard.

Twaalf teams uit iedere provincie kwalificeerden zich vorige maand voor de finale. MBO Utrecht speelde dit jaar voor de derde keer in de finale en deed er alles aan om de nationale titel in de wacht te slepen.

Supertrots

“Wij zijn allemaal supertrots en blij met deze overwinning. Ons team heeft een prachtig resultaat neergezet en dat gaan we met hun klassen vieren,”zegt sportcoördinator Bilal Adardor bij de feestelijke huldiging. De studenten werden op 21 april in de aula van Australiëlaan 23 in het zonnetje gezet met gebak, toeters en slingers. Opleidingsmanager Renda Verbecke prees het kampioensteam. “Goed gedaan! We hopen dat jullie anderen volgend jaar motiveren om deze nationale titel vast te houden.” De opleidingscoördinator deelde ook complimenten uit aan sportcoördinatoren Tarik Bougzir (Financieel), Zoubir Mehyou (Handel) en Bilal Adardor (Financieel) voor hun grote inzet en enthousiasme.

Mooie doelpunten

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, ging het team van MBO Utrecht op trainingskamp in Amsterdam. Op de finaledag waren er tientallen studenten meegereisd voor steun en support.

In de halve finale won MBO Utrecht met 5-0 van het Astrum college uit Arnhem. Om half zes begon de finale tegen CIOS Sittard met vele hoogstandjes en mooie doelpunten. De wedstrijd eindigde in een overwinning van 5-0 van Utrecht. Na het winnen van alle zeven wedstrijden is MBO Utrecht een jaar lang Nederlands Kampioen MBO zaalvoetbal.

 

Deel deze pagina: