Ik ben bij MBO Utrecht volwassen geworden

“Ik ben nog steeds blij dat ik ooit een mbo-opleiding gevolgd heb, want ik heb daar zo veel geleerd. Het is praktijkgericht en ik kreeg de kans om in 2,5 jaar drie verschillende stages te volgen. Ik ben in die tijd volwassen geworden. Voor een 16-jarige is een eerste stage best spannend. Gelukkig zat ik bij de opleiding Directiesecretaresse op de juiste plek.”

Na haar derde stage bij het CNV kwam Babs van Voorn (nu 23 jaar) erachter dat ze meer in haar mars had. “Ik heb na mijn stage zes maanden op de afdeling Marketing gewerkt. Toen kwam ik erachter dat er meer in mij zat. Ik vond mezelf op mijn 18e nog te jong om te blijven werken. Daarom ben ik terug naar school gegaan en daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Leuke sfeer in klas
“In onze klas zaten alleen meiden die supergemotiveerd waren. We wilden er samen het beste van maken. Ik zal de gezelligheid, saamhorigheid en de leuke sfeer onderling nooit vergeten.” De oud-studente uit Utrecht werkt nu een jaar fulltime als Office Manager bij Port4Growth in Utrecht. Het bedrijf helpt ondernemers doorgroeien en een netwerk op te bouwen. Ze haalde haar mbo-diploma Directiesecretaresse/Managementassistent (niveau 4) in februari 2012 bij MBO Utrecht. Daarna ging ze door met de hbo-opleiding Business Management bij de Hogeschool Utrecht.

Van mbo naar hbo was wennen
Babs van Voorn vond de overstap van het mbo naar het hbo in het begin best zwaar.“Op het mbo ben je vooral praktijkgericht bezig, op het hbo ligt de nadruk op de theorie. Ik zeg wel eens: op het mbo krijg je vijf vingers die je helpen en op het hbo maar één. Dat is na het mbo een hele omschakeling. Ik moest in het begin ook wennen aan de grote hoorcolleges. Ik heb ooit een presentatie gehouden voor duizend man! Maar doordat ik mijn opleiding zo leuk vond en positief bleef, is het me toch gelukt om in juni 2015 mijn hbo-diploma te halen.”

Zoek een leuke stage
Welke tips heeft Babs van Voorn aan andere studenten? “Zoek een stagebedrijf dat je echt leuk vindt. Het moet een uitdaging voor je zijn! Het is belangrijk dat je jezelf verder ontwikkelt en dat je groeit. Als je geluk hebt, kan je er later een mooie baan aan overhouden. Ik werk nu bij mijn oude stagebedrijf Port4Growth. Ik ben heel erg blij dat ik beide studies heb afgemaakt. Op het mbo stonden de docenten en mijn mentor altijd voor ons klaar.”

Over vijf jaar

“Ben ik nog steeds Office Manager. Maar dan wel op mijn eigen kantoor én met salesactiviteiten. Over vijf jaar ben ik financieel onafhankelijk en heb ik zakelijk alles goed op orde. Ik heb een grote vaste klantenkring opgebouwd. Ik ga ervan uit dat klanten graag langskomen, want ik vind het heel belangrijk dat we een goede relatie hebben,”vindt de oud-studente.

Babs van Voorn

Deel deze pagina: