MHBO Academie mooie basis voor Mareijn

De MHBO Academie is niet alleen een mooi vervolg op de middelbare school. Het bereid je ook goed voor op het hbo. Oud-student Mareijn de Wit stak enorm veel op bij de MHBO-opleiding Journalistiek en Communicatie. Hij leerde er veel nieuwe mensen kennen en bouwde een netwerk op. Bijna zijn hele klas ging door naar het hbo.

“Als je een brede, praktijkgerichte opleiding zoekt, is dit een goede keus. Wij kregen vakken als psychologie, sociologie, journalistieke vaardigheid, marketingstrategie en statistiek. En we gebruikten boeken die ze op het hbo ook hebben,” zegt de oud-student.

Mareijn de Wit (22 jaar) uit Utrecht zit nu in het vierde jaar van de School voor Journalistiek (Hogeschool Utrecht). Daarvoor deed hij Journalistiek en Communicatie bij de MHBO Academie.

Aanrader
De student was blij met de goede persoonlijke begeleiding. De docenten staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt.“Als je doorzettingsvermogen hebt en gemotiveerd blijft willen zij je altijd helpen. Maar ik zou ook naast je studie werken, want dan krijg je een beter beeld over je toekomstige beroep. Ik hield drie bijbanen aan mijn stages over. Dat raad ik iedereen aan! Je krijgt meer kennis en je bouwt een netwerk en een goede naam op. Dat vergroot later de kans op een baan.”

Drie bijbanen
Mareijn de Wit kijkt terug op drie leuke stages. Op het mbo werkte hij bij Amports (Amsterdam Port Association, promoot de haven in Amsterdam) en bij de lokale nieuwswebsite Woerden TV. Op het hbo liep hij in 2015 stage bij RTV Utrecht. “Ik werkte als verslaggever. Ik deed camjo, een combinatie van camerawerk en redactie. Dan ga je in je eentje met een camera op pad, je zorgt voor het geluid, de interviews en de montage. De tv-uitzending is diezelfde dag.”

Verre reizen
“Als ik klaar ben met mijn hbo-opleiding, wil ik eerst een half jaar gaan reizen. Daarna ga ik overwegen of ik een universitaire opleiding ga volgen, bijvoorbeeld voor een master communicatie of marketing. Als journalist kom je in aanraking met andere culturen. Dat onbekende fascineert me. Het lijkt me interessant om ooit als oorlogsfotograaf of verslaggever te werken. Die ambitie heb ik al jaren,” zegt Mareijn de Wit.

Mareijn mhbo mbo utrecht

Deel deze pagina: