MHBO

MHBO is speciaal ontwikkeld om gemotiveerde studenten met ambitieuze toekomstplannen verder te helpen. Bij ons haal je niet alleen je mbo niveau 4-diploma, maar krijg je ook lessen en methodes uit het hbo propedeusejaar.

Het voordeel voor jou is dat je twee à drie jaar praktijkervaring hebt én extra beroepsgerichte vakken volgt voor het hbo. Op deze manier ga je goed voorbereidt naar het hbo.

Toen ik op de Open Dag van MBO Utrecht was en een presentatie hoorde over MHBO,  heb ik niet meer verder gekeken. Deze opleiding leek me echt een uitdaging, meer dan een ‘normale’ niveau 4 opleiding. Lees hier het verhaal van Femke.

Femke

Wat is een MHBO opleiding?

Een MHBO opleiding is een mbo niveau 4 opleiding die je extra goed voorbereidt op het hbo. Je krijgt extra vakken en vakken uit het propedeusejaar van het hbo waardoor de stap naar het hbo kleiner wordt.

 • Is MHBO een betere voorbereiding op het hbo?

  Ja, het bereidt  je beter voor dan een gewone niveau 4 opleiding of de havo. Naast de mbo leerstof krijg je namelijk ook lesstof en methodes uit het propedeusejaar van het hbo. Als je MHBO goed doorloopt krijg je naast je diploma mbo niveau 4 een MHBO-certificaat, een echte plus op de arbeidsmarkt.

 • Kan je een MHBO-opleiding versnellen?

  Voor de meeste MHBO opleidingen geldt dat je die kunt versnellen, maar dat is individueel maatwerk. De MHBO opleiding Bedrijfsadministrateur / Junior assistent accountant kun je helaas niet versnellen.

 • Wat is het verschil tussen MHBO en havo?

  In vergelijking met de havo is het MHBO een meer beroepsgerichte en praktijkgerichte opleiding, met stage (beroepspraktijkvorming) en veel beroepsgerichte vakken. Je krijgt onder andere veel contacturen voor Nederlands en verwante vakken en je wordt geleidelijk op het propedeuseniveau van het hbo gebracht. Hierdoor ben je uitstekend voorbereid op een vervolgstudie in het hbo.

 • Wat is het voordeel van een MHBO opleiding?

  Het voordeel voor jou is dat je twee à drie jaar praktijkervaring hebt én extra beroepsgerichte vakken volgt voor het hbo. Op deze manier ga je goed voorbereid naar het hbo.

 • Voor wie is het MHBO?

  Ben jij een ambitieuze student die misschien wel iets meer uitdaging zoekt dan een normale mbo niveau 4 opleiding? Of wil je graag naar het hbo, maar is die stap in één keer te groot? Dan is een opleiding op MHBO niveau bij MBO Utrecht echt iets voor jou.

 • Welke opleidingen kan je volgen op MHBO niveau 4?

Ik stapte in 3 havo over, maar de opleiding is echt goed op mijn niveau. Natuurlijk zijn sommige vakken wat lastiger dan andere vakken. Maar het is zoveel leuker om vakken te leren waarbij je interesse ligt. Lees hier het verhaal van Mika.

Mika

Locaties

Daltonlaan 300
3584 BK Utrecht

Daltonlaan 300
3584 BJ Utrecht

030 – 28 15 100