Myra liep stage bij de World Expo in Milaan

Myra wist al heel vroeg wat ze later wilde worden: juffrouw. Maar na de opleiding Onderwijsassistent en twee jaar pabo bleek dit niet haalbaar voor haar. Het werd tijd om te kijken naar iets anders. “Ik kwam uit bij Toerisme. Een brede opleiding waarbij ik werk met mensen en de kans krijg iets van de wereld te zien.”

Wereldstagemyra liep stage in milaan
In haar tweede studiejaar kreeg ze de kans om drie maanden stage te lopen in Milaan. Een kans die ze met beide handen aangreep. “Als ik deze opleiding niet had gekozen, was ik nooit naar Milaan gegaan. Ik heb in Milaan stagegelopen bij de World Expo. Dit evenement is één keer in de vijf jaar en Nederland had daar een paviljoen waar ik host was. Dat hield in gasten ontvangen, rondleidingen geven door het Holland Paviljoen, gasten begeleiden en natuurlijk veel informatie geven en vragen beantwoorden. Het was heel gaaf. Het was een hele stap. En nu ik daar geweest ben is er een wereld voor mij open gegaan en wil ik nog veel meer van de wereld zien. In alles is het een goede stap geweest om te kiezen voor deze opleiding.”

Persoonlijke ontwikkeling
Ook op persoonlijk vlak veranderde er voor Myra aardig wat door haar stage: “Ik ben wat losser geworden tijdens mijn stage. Ik houd van structuur en ben perfectionistisch, maar ik heb daar geleerd dat het niet altijd op mijn manier kan gaan. Daar heb ik mij in moeten ontwikkelen, maar ik kan me nu veel beter aanpassen aan situaties, ook bijvoorbeeld op school. Wanneer er nu een les verandert, kan ik daar goed mee omgaan. En die flexibiliteit is belangrijk, want je krijgt in dit werk ook te maken met heel verschillende situaties waar je adequaat op moet reageren.”

Droombaan
Ook de ultieme droombaan van Myra is in het buitenland. “Ik wil graag werken op een cruiseschip als receptionist. Klaar staan voor de passagiers en al hun vragen beantwoorden. Op deze manier zou ik ook verschillende landen kunnen bezoeken. Het is heel hard werken, maar er zitten ook voordelen aan.”

 

Deel deze pagina: