Natascha Pfeiffer is de nieuwe Uitblinker van MBO Utrecht

Natascha Pfeiffer is gekozen tot de nieuwe Uitblinker van MBO Utrecht. De student zit in het derde jaar van de opleiding Verpleegkunde bij de Utrechtse Zorgacademie.

De 21-jarige Utrechtse hoorde het nieuws vrijdagmiddag tijdens haar SLB-les. Daar werd ze onder luid applaus naar voren gehaald door docent Iwan van der Werf. Hierna bouwde de klas een klein feestje op Australiëlaan 25.

Doorzetter
“Natascha staat niet graag op de voorgrond, terwijl ze zo veel te bieden heeft. Ondanks haar gehoorbeperking (ze is slechthorend), geeft ze nooit op. Deze doorzetter doet dingen die anderen niet doen. Bij een kleine tegenslag zet ze alles op alles om die te overwinnen. Wij zijn allemaal ongelofelijk trots op haar,” vertelt docent en SLB’er Iwan van der Werf.

Speeddates
Natascha overtuigde niet alleen de jury van MBO Utrecht tijdens de speeddate, ze haalde ook online de meeste stemmen op. Ze ging er voor de volle honderd procent voor. Iets dat ze in het dagelijks leven ook doet. “Door hard werken kan ik mij prima redden in onze maatschappij. Ik kom als secretaris van de Nederlandse Dove Jongeren op voor hun belangen. Verder doe ik verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Het is mijn passie om voor andere mensen te zorgen.”

Ogen geopend
De student is bijna klaar met haar stage bij Amaris Zorggroep in Huizen. “Daar heb ik vooral geleerd om beter voor mezelf op te komen. Ik durf het nu eerder te zeggen als ik iets niet begrijp. Ik ben laatst twee weken met school in Ethiopië geweest om daar kinderen met een beperking te helpen. Door deze ervaring zijn mijn ogen geopend. Als ik klaar ben met mijn opleiding wil ik graag reizen en voorlichting geven aan ouders van kinderen met een beperking.”

Geloof in jezelf
“Mijn tip aan andere studenten? Luister altijd naar jezelf en geloof in jezelf. Als je denkt, ik kan het, dan kun je het ook. Iedereen raadde mij deze opleiding af vanwege mijn gehoorbeperking, maar ik wilde mijn hele leven al Verpleegkunde studeren. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, want volgend jaar haal ik mijn diploma,” zegt de nieuwe Uitblinker van MBO Utrecht.”

Landelijke verkiezing
Als uitblinker van MBO Utrecht zal Natascha meedoen aan de verkiezing voor de landelijke uitblinker, dat wordt georganiseerd door Dit is mbo. Vanaf begin september kan er gestemd worden via www.ditismbo.nl. De winnaar van deze landelijke verkiezing is een jaar lang ambassadeur voor het mbo en wint daarnaast een award en een geldprijs.

Deel deze pagina: