Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie is nationaal vakkampioen Verpleegkundige

Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie is de nieuwe nationale vakkampioen verpleegkundige. In de finale op 17, 18 en 19 maart toonde de 22-jarige studente uit Zeist haar beste vakwerk in de Rai in Amsterdam. Ze eindigde als eerste in haar vak bij Skills Heroes.
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers in alle richtingen, leerjaren en niveaus. Het doel hiervan is om aanstormend talent een podium te geven en het beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Winnaar Skills heroes, MBO Utrecht, Utrechtse Zorgacademie

Geweldige ervaring
Nelleke Elskamp kijkt terug op een fantastische ervaring. Toen ze de uitslag hoorde was ze eerst verbaasd en toen heel blij. “Ik zit even op een wolk, want deze uitslag had ik niet verwacht. De concurrentie was zo goed. Dit was een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Ik  ben mij door de wedstrijden meer bewust geworden van mijn kwaliteiten als verpleegkundige. Je leert onder druk te presteren en ik ben ook een stuk beter geworden in het ontvangen van feedback,” vertelt de studente.

Topopleiding
“We zijn allemaal erg trots dat Nelleke nationaal vakkampioen Verpleegkundige is geworden,” zegt docent en Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) Lianne Muis. “Ze heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt, terwijl ze ook stage liep op de afdeling interne-/longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Gelukkig kreeg ze daar ruimte om mee te doen aan Skills Heroes. De casuïstiek met psycho-sociale zorg en verpleegtechnische handelingen was complex. We zijn daarom met recht trots dat zij onze Topopleiding Verpleegkundige op niveau 4 volgt en vieren als team dit feest met haar mee,” zegt Lianne Muis.

EK 2016 Zweden
Tijdens Skills Heroes The Finals streden 157 finalisten drie dagen lang tegen elkaar. De winnaars van de vakrichtingen kunnen zich kwalificeren voor deelname aan EuroSkills van 1 t/m 3 december 2016 in het Zweedse Göteburg. Zo’n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 30 landen. Vóór 1 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

Deel deze pagina: