10 jaar – Al twintig jaar een nette, opgeruimde school dankzij hulpconciërge Olaf

30 mei 2023

In januari 2023 bestond MBO Utrecht tien jaar. Op 1 januari 2013 ging MBO Utrecht van start als een kleinschalige instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. Wat zijn de bijzondere verhalen en momenten uit tien jaar MBO Utrecht?

Iedereen die op een dinsdag of vrijdag op de MBO Utrecht Onderwijsboulevard komt, wordt enthousiast begroet door hulpconciërge Olaf. Al zo’n twintig jaar lang is Olaf als hulpconciërge onderdeel van het team Facilitair en Huisvesting. Samen met de conciërges zorgt Olaf ervoor dat de school voor iedereen een fijne plek is. “Ik zorg dat de toiletten worden bijgevuld met handdoeken en toiletrollen, ik zorg dat de personeelskamer schoon blijft, dat de schoolpleinen schoon blijven en ik houd de deksels van de prullenbakken schoon.”

Elke dag in de weer

Wie een praatje maakt met Olaf ontdekt al snel wat zijn grote passie is: voetbal. Hij weet er alles van, zeker als het over de Engelse competitie gaat. Zijn favoriete club is Liverpool. Maar ook de lokale voetbalvereniging JSV Nieuwegein gaat Olaf aan het hart. Daar is hij namelijk al 25 jaar vrijwilliger. Elk weekend is hij op de club te vinden, en ook daar zorgt hij ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Olaf legt wedstrijdtenues klaar, zorgt voor thee tijdens de rust en hij ontvangt de scheidsrechter en de coaches van JSV en de tegenstander.

Olaf is vrijwel elke dag druk, want naast zijn werk bij MBO Utrecht en zijn rol bij JSV staat hij ook drie dagen per week bij Brownies & Downies in Woerden. In Woerden woont hij onder begeleiding in een woonvoorziening voor mensen met een beperking. Dat Olaf in Woerden woont maar in Utrecht werkt, is geen probleem: “Ik neem eerst de trein van Woerden naar Utrecht, en dan de bus van Utrecht CS naar Kanaleneiland.” Ook om bij de voetbal te komen, pakt hij gewoon het openbaar vervoer.

Gekozen voor werk op een school

Net als de meeste mensen die bij MBO Utrecht werken, heeft Olaf bewust gekozen voor een baan op een school. Voordat Olaf bij MBO Utrecht kwam werken, zat hij op de postkamer bij de politie. Daarna wilde hij graag op een school werken en kwam bij MBO Utrecht terecht. Over wat hij het leukst vindt aan zijn werk, hoeft Olaf niet na te denken: “De leukste dingen hier zijn het werken met collega’s en het omgaan met de leerlingen.”

Benieuwd naar meer verhalen over tien jaar MBO Utrecht? Bekijk ze allemaal via op ons YouTube kanaal of lees meer op onze nieuwspagina.