Bezoek wethouder Klaas Verschuure onderwijsboulevard

28 januari 2022

Vandaag bracht de Utrechtse Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en mbo) een bezoek aan MBO Utrecht waar momenteel een duurzame renovatie gaande is. Tijdens het werkbezoek sprak hij onder andere met een bestuurslid van MBO Utrecht, verschillende vaklieden en met bestuursleden van Bouwend Nederland afdeling Midden-Nederland over het cruciale belang van goed onderwijs en de bouwopgave van Gemeente Utrecht

Door het motiveren van jongeren voor een opleiding in de bouw en infra richt Koninklijke Bouwend Nederland – Regio Randstad Noord zich op de toenemende vraag naar arbeidskrachten in de bouw en infra. Er zijn verschillende campagnes om de (zij)instroom te bevorderen. Een daarvan is het bouwhekdoek. Er zijn verschillende varianten waarbij zowel de doeners als denkers onder de jongeren worden aangesproken. Een van die doeken hangt bij MBO Utrecht waar Dura Vermeer Renovatie Midden West momenteel bezig is met een omvangrijke renovatie. De komende jaren wordt er gebouwd aan een bruisend en activerend gebouw, voor studenten en medewerkers van MBO Utrecht in de wijk Kanaleneiland: de nieuwe Onderwijsboulevard van MBO Utrecht.

Wethouder Klaas Verschuure: “Nederland kan niet zonder mbo’ers, zij vormen de cruciale spil van onze economie, ons land draait op mbo’ers. Daarom zet Utrecht het mbo ook stevig op de kaart. In Utrecht moeten we veel woningen bouwen om de groei in goede banen te leiden. Daarvoor is behoorlijk wat menskracht nodig. Ik ben dan ook blij met dit mooie initiatief om jongeren te laten kiezen voor de bouw. In de bouw, timmer je immers aan de weg voor je eigen toekomst.”