CodeFest 2018: ICT studenten programmeren 24 uur lang

11 januari 2019

ICT studenten van MBO Utrecht hebben 24 uur lang tegen elkaar gestreden tijdens CodeFest 2018. In teams werkten de studenten aan een opdracht waarin ze lieten zien wie de beste programmeurs of beheerders zijn. Tijdens het evenement presenteerde de studenten zichzelf aan bedrijven en scouts die op zoek zijn naar nieuw ICT-talent. De teams Sparxel en DeathCoderz waren na 24 uur de winnaars en hebben de beker in ontvangst genomen.

Initiatiefnemer en docent Beert Gunnink: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het praktijk en het onderwijs met elkaar te verbinden. We organiseerden dit evenement voor de eerste keer, maar zeker niet voor de laatste keer. Het is leuk en inspirerend voor studenten, docenten én de bedrijven die altijd op zoek zijn naar nieuw talent”.

Ieder team kon een keuze maken uit twee opdrachten: het bouwen van een app of programma aan de hand van een concreet vraagstuk. Of een combinatieopdracht in de vorm van een project. De oplossingen werden beoordeeld door een jury van professionals van de bedrijven Brunel, Globalknowledge en Conclusion Fit.

Het is voor MBO Utrecht de eerste keer dat het CodeFest plaatsvindt. Het is een inspirerend event dat op een leuke manier de praktijk en het onderwijs verbindt. Bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten voor hun stageplekken of vacatures kunnen op CodeFest leerlingen scouten voor een stageplek of een toekomstige baan. Ook biedt het evenement een mogelijkheid voor studenten en bedrijven om samen te werken.