Diede van den Berg: “ik word blij van mijn dansopleiding!”

1 februari 2018

“De hele dag achter een laptop werken is niets voor mij. Ik voel me thuis op het podium, dat is mijn plek. Ik dans al vanaf mijn vierde jaar. Als kind zijnde wilde ik een danseres worden en besloot ik om mijn hart te volgen en auditie te doen bij de Utrechtse Dansacademie.

Diede van den Berg (17, Valkenswaard) kreeg hele leuke reacties toen ze vertelde dat ze naar deze opleiding wilde.“Ik kom uit een creatieve familie en iedereen vond het dus gaaf dat ik voor deze richting koos.” De opleiding Dansdocent uitvoerend danser bereidt je goed voor op een carrière als danser, dansdocent of ondernemer in de dans.

Uitlaatklep

“Dansen is voor mij een uitlaatklep, ik beweeg graag en het geeft mij een vrij gevoel. De Utrechtse Dansacademie sprak me aan. De sfeer op school is fijn, mijn klas en de docenten zijn leuk en de lessen zijn interessant. Ik ben hier de afgelopen maanden als persoon zo gegroeid, ik durf meer en ik ben zelfverzekerder. Ook zijn mijn conditie en mijn kracht sterk verbeterd. Hoe meer ik leer, hoe blijer ik word. Bij deze opleiding krijg je veel techniek in alle stijlen, van hiphop en jazz tot modern en klassiek. Het liefste doe ik Urban, een verzamelnaam voor: hiphop, breakdance, popping en locking.”

Doe wat jij wilt!

Diede is net begonnen met het regelen van een uitvoerende stageplek in 2018 bij haar oude dansschool. Ook gaf ze een paar workshops aan andere mbo-studenten. “Tegen andere jongeren zou ik zeggen: luister naar je gevoel en doe wat jij heel graag wilt als jij een opleiding kiest. Laat je niet tegenhouden bij het uitkomen van jouw dromen. Denk er niet teveel over na, doe het gewoon. Daar leer je het meeste van, het leven is vallen en opstaan.”

Over tien jaar

“Dan sta ik op grotere podia en dans ik bij grote artiesten als Afrojack of in de Ziggodome. Dat lijkt me zo vet. Als ik later te oud ben om zelf te dansen, heb ik misschien een eigen dansschool”, vertelt Diede van den Berg.