Drie jaar op rij in de finale van Skills

8 maart 2018

MBO Utrecht doet op 15, 16 en 17 maart weer mee met Skills. Dit jaar met de sectoren CAD tekenen, sport, verzorgende IG en verpleegkunde. De Utrechtse Zorgacademie heeft voor de derde keer op rij een student in de finale! Reden genoeg voor een terugblik.

Aankomend jaar is het aan Shirley Westerhout om de eer van de Utrechtse Zorgacademie te verdedigen. “Het is super leuk en spannend om mee te doen. Ik leer heel veel van de feedback”. Die feedback is ook de reden waarom ze is begonnen aan dit avontuur. “Het is soms echt een achtbaan. Het is heel spannend en realistisch. Vooral omdat de acteurs zo goed in hun rol zitten. Gelukkig ben ik dankzij mijn docent Lianne Muis en de casussen goed voorbereid voor de wedstrijd”.

Ook dit jaar staat er dus een sterke kandidaat voor verpleegkunde op het evenement. Haar twee voorgangers waren ook toppers. Nelleke Elskamp werd twee jaar geleden kampioen op het NK. Omdat ze daar won mocht ze meedoen met het EK van Skills in Zweden. Bij dat kampioenschap won ze toen ook nog eens zilver. Een hele knappe prestatie. Het jaar daarna deed Loes Boelens mee aan het NK. Zij behaalde net geen medaille maar leverde wel een prachtige prestatie.

Lianne Muis is trots. “Hier hebben alle docenten een prachtige bijdrage aan geleverd de afgelopen jaren. En dat je dan ziet dat het tijdens de wedstrijd zijn vruchten afwerpt is zo waardevol. Het is echt een bekroning op het werk wat je met elkaar hebt verzet”. Ze weet ook waarom verpleegkunde drie jaar op rij in de finale staat. “Ik denk dat de reden dat wij het zo goed doen bij verpleegkunde is dat onze studenten al op een goed niveau presteren. En alles wat ze op de wedstrijd moeten laten zien ligt ook dicht bij de werkelijkheid.”

De Finals zijn in de Ijsselhallen in Zwolle. Op 15, 16 en 17 maart mag Shirley daar laten zien wat ze in huis heeft.