HBA Drummers Spelen bij opening Stationsplein

19 februari 2018

Op woensdag 14 februari is onder veel persaandacht het stationsplein bij Utrecht Centraal geopend. Een bijzondere rol was weggelegd voor Jos Hoens en Gino Buragevic. Deze twee drummers van de Herman Brood Academie mochten namelijk de opening inluiden.

Om drie uur stroomde het plein al vol met pers en geïnteresseerde bewoners van Utrecht. Iedereen was benieuwd naar het nieuwe stuk Utrecht en de opening hiervan. Na een speech van Menno Overtoon, de directeur van Hoog Catharijne, was het de beurt aan de studenten van de Herman Brood Academie. Samen met wethouder Victor Everhardt werden de jongens tot een hoogte van zes meter boven de grond gebracht. Tijdens deze tocht omhoog begonnen ze al te drummen.

“Het spannendste is nog wel het 6 meter de lucht in gaan”

De dreunen van de instrumenten zorgde voor een enthousiaste sfeer op het plein. Jos en Gino waren zelf niet zo zenuwachtig. “Er is vooral gezonde spanning.” zei Jos. “Het spannendste is nog wel het 6 meter de lucht in gaan. Dat geeft toch wel knikkende knieën.” reageerde Gino. Eenmaal drummend was er geen zenuwen van de gezichten af te lezen. Toen ze boven waren begon het aftellen. Bij elke tel sloegen de drums op de maat. Gevolgd met een immens salvo waarmee de opening echt was ingeluid. Bellen en confettistroken schoten in het rond.

Voor Jos was het de eerste keer om zoiets te doen. Gino had al vaker wat gedaan voor onder andere theater en Koningsdag. “toch blijft het een once in a lifetime experience. Die hoogte en de locatie maken het helemaal af”. Onder luidt applaus verlieten de bezoekers weer het plein. Een nieuw stukje Utrecht is met deze show realiteit.