Koen Dommisse in finale ambassadeursverkiezing

12 november 2018

“Ik had eerst mijn twijfels om op mijn 22e terug naar school te gaan. Maar je moet niet de rest van je leven alleen maar willen werken, een mbo-opleiding opent meer deuren. Natuurlijk is een studie spannend, maar doe het. Je hebt maar één leven, haal eruit wat erin zit!

Koen Dommisse is MBO Utrecht Ambassadeur van het jaar. De student uit Oudheusden zit in het tweede jaar van de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4).

Op de kaart

Er gebeurt van alles om het mbo beter op de kaart te zetten. Zo was Koning Willem-Alexander dit jaar voor het eerst bij de opening van het nieuwe schooljaar. “Supertof. Die extra aandacht voor het beroepsonderwijs is belangrijk, want er is een groot tekort aan geschoolde vakmensen. Daardoor wordt het steeds aantrekkelijker om een beroepsopleiding te volgen.”

Inspiratie

Toen ze op school hoorden dat Koen Dommisse genomineerd werd als MBO Utrecht Ambassadeur van het jaar, kreeg hij leuke reacties. “Toen ik gewonnen had, waren ze in mijn klas erg blij voor mij. Iedereen leeft zo met mij mee. Voor mij is een goede ambassadeur enthousiast en blij dat hij op het MBO zit en inspireert, motiveert hij anderen.”

Challenges

De sportstudent streed de afgelopen weken in twee challenges. Inmiddels kan Koen zeggen dat hij bij de laatste 10 hoort en dat betekent dat hij door is naar de finale op maandag 19 november. Op de Dag van het mbo strijdt hij om de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2018.

Terug naar school

“Iedereen vraagt waarom ik gekozen heb voor een opleiding bij MBO Utrecht. Dat was bewust, want ik had daar vanaf dag 1 een goed gevoel bij. Ondanks mijn 23 jaar sta ik achter mijn keuze om weer naar school te gaan. Ik heb na Havo 3 een MBO-diploma op niveau 2 gehaald, daarna heb ik 5 jaar gewerkt. Nu wil ik graag een diploma op niveau 4 en daarna door naar het HBO. Wat en hoe, dat weet ik nog niet.”

Droom

De student droomt van een baan als personal trainer. Hij loopt met veel plezier stage bij Uniek Fitness in Ammerzoden. ‘’Ik wil later genoeg vakkennis in huis hebben om mensen hun doel te laten bereiken, niet alleen fysiek maar ook op het gebied van voeding.’’  Dat kan alleen als ik eerst mijn mbo-opleiding Sport- en Bewegingscoördinator afmaak. Ook ben ik in mijn vrije tijd bezig om een aantal fitnesscertificaten te halen. Dan ben ik bijvoorbeeld bevoegd om groepslessen te geven, iets wat mij supervet lijkt, ”zegt Koen Dommisse.