Larisha, mbo-ambassadeur met een missie

24 april 2024

Jaarlijks organiseert Dit is mbo de landelijke mbo-ambassadeursverkiezing. Alle deelnemende ambassadeurs zijn trotse mbo-studenten die graag laten zien hoe leuk én belangrijk het mbo is. Larisha Boer is die trotse student namens MBO Utrecht.

Verkozen worden tot ambassadeur van MBO Utrecht! Het overkwam Larisha Boer begin van dit jaar.  Ze werd aangedragen door haar SLB-er. Daarna volgden een videopitch en een gesprek met het selectiepanel. Toen Joany Krijt, de voorzitter van het College van Bestuur, tijdens een les binnenkwam wist Larisha dat zij gewonnen had. “Volgens het selectiepanel op school ben ik gekozen vanwege mijn positieve kijk op het mbo, mijn overduidelijke trots op het zijn van een mbo-student en vanwege mijn harde werk in de zorg. Daarnaast zien ze mij als vertegenwoordiger van alle mbo’ers”, vertelt Larisha trots.

Positieve instelling

Larisha is tweedejaarsstudent verpleegkunde. Op haar stage merkt ze nu al dat zij als verpleegkundige onmisbaar is in onze maatschappij. Larisha is blij met haar keuze voor de zorgopleiding: Ik heb verpleegkunde gekozen omdat ik het supergaaf vind om met mijn positieve instelling een bijdrage te kunnen leveren aan het leven van een ander.”

Deze positieve instelling gaat verder dan alleen haar eigen studiekeuze. De mbo-ambassadeurs van 2024 hebben namelijk een missie. Larisha en de andere deelnemers werken in regioteams aan een creatief en overtuigend idee om te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving. Het winnende team mag met hun idee aanschuiven bij het ministerie van OCW.

Mbo doet ertoe!

“Het zou zo mooi zijn om in een wereld te leven waarin we de ander in zijn of haar waarde laten. Dat we niet op elkaar neerkijken, maar gebruik maken van elkaars kwaliteiten.” Dit is waarom Larisha aan heel Nederland wil laten zien dat het mbo ertoe doet. “We moeten samenwerken en begrijpen dat we elkaar nodig hebben. Ongeacht wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt. Dit is iets wat ik mis in de wereld van nu.”

Bouwen aan een gelijkwaardige maatschappij

Over de vraag welke boodschap Larisha heeft voor de overheid en het bedrijfsleven, hoeft zij niet lang na te denken: “Wees je bewust van de vakmensen die rondlopen in deze wereld! Investeer in deze vakmensen, werk samen met deze vakmensen. Zo kunnen we met elkaar bouwen aan een gelijkwaardige maatschappij.”

Spannende finale op 13 mei

Tijdens het ambassadeursgala op maandag 13 mei presenteren de drie regioteams hun ideeën. Met studenten van MBO Rijnland, Albeda, Rijn IJssel, ROC Mondriaan, Aventus, Zone.college en ROC van Flevoland vormt Larisha Team Midden. Ze ziet de overwinning al voor zich. “Hoe gaaf zou het zijn om met Team Midden op het podium te staan en te horen dat we hebben gewonnen. We hebben hard gewerkt aan een prachtig idee voor heel Nederland. Ik hoop dat wij winnen en we onze missie kunnen waarmaken voor een gelijke samenleving.”

STEM!

Om de droom van Larisha en Team Midden waar te maken is iedere stem nodig!
Kijk op maandag 13 mei om 18:30 uur naar de livestream op youtube.com/ditismbo en breng je stem uit op Team Midden.