MAKE-A-THON ICT Academie live te volgen

7 juni 2018

Veertig studenten van de ICT Academie begonnen gisteren aan een bijzonder event- MAKE-A-THON. De livestream van de ICT Academie en het Grafisch Lyceum Rotterdam is 48 uur te volgen via YouTubeFacebook en via een speciale website. De beelden worden uitgezonden vanuit de twee MBO-scholen.

In het project MAKE-A-THON (groep ontwikkelaars) krijgen MBO-studenten twee dagen de tijd om zichzelf te bewijzen en het beste technische product te ontwikkelen. Ze werken, eten en slapen op school, want het is een harde eis dat er altijd één persoon bij de livestream is. De productie mag geen minuut stilliggen.

Uitdaging

In lokaal 2.17 op de Columbuslaan 540 in Utrecht tuurt een groepje eerstejaars geconcentreerd naar een groot scherm.“Ik vind dit erg leuk, omdat het iets compleet anders is. Ik heb nog nooit eerder met zoiets gewerkt. We kunnen met onze beelden de hele wereld bereiken,”vertelt Sam de Bie (opleiding ICT- en mediabeheerder) enthousiast. Voor Arie van der Ploeg is het project een grote uitdaging. “Dit is nieuw en het is leuk om alle mogelijkheden te onderzoeken. Wij zorgen ervoor dat we van meerdere beelden één beeld samenvoegen. Het werkt en er is veel mogelijk.”

Wedstrijd

De docenten Dennis van Wakeren (Applicatieontwikkeling) en Beert Gunnink (ICT-beheer) houden alles goed in de gaten. Er doen zes verschillende klassen van de opleidingen Applicatie- en mediaontwikkelaar (niveau 4) mee. Iedereen heeft zich op vrijwillige basis aangemeld. “Zij krijgen bij de voorbereidingen van ons hulp, maar ze moeten het op 6,7 en 8 juni zelf oplossen. Dit blijft een wedstrijd tussen MBO Utrecht en het Grafisch Lyceum Rotterdam, iets wat de studenten serieus nemen. Op de ICT Academie wil iedereen bewijzen dat ‘hun’ Utrecht beter is dan Rotterdam. De studenten gingen eerder bij elkaar op werkbezoek. Ook maakten ze een werkplanning en rooster,”zegt Dennis van Wakeren.

Jury

De officiële aftrap van MAKE-A-THON is woensdag 6 juni om 12 uur ’s middags. De jongeren krijgen 48 uur om aan hun technisch product te werken. Op vrijdag 8 juni komt de jury (afkomstig uit het bedrijfsleven) bijeen om de inzendingen te beoordelen. De competitie is live op YouTube en op de Facebookpagina van de ICT-Academie te volgen.

Innovatief

“Onze studenten leggen hun privéleven 48 uur stil om hieraan deel te nemen. Dit element van applicatieontwikkeling is innovatief. Het maken van een livestream is op dit moment populair en het sluit mooi aan bij onze opleidingen. We hebben bij de ICT Academie speciaal een NDI Videomixer aangeschaft. Daarmee kun je alle beelden die binnenkomen regisseren tot één nieuw beeld. Iedereen vindt het geweldig om mee te doen. Zo heeft een team een nieuw systeem bedacht voor de schoolpas. De bedoeling is dat je je dan present kan melden in de les,”legt docent Dennis van Wakeren (Applicatieontwikkeling) uit.