Marije van Bommel (docent HBA) Duurzame docent 2019

5 november 2019

Marije van Bommel van de Herman Brood Academie is verkozen tot Duurzame docent van 2019 (mbo). Maandag 4 november ontving ze uit handen van Coöperatie Leren voor morgen de titel, als een van de drie winnaars in de landelijke verkiezing.

Van Bommel is docent Nederlands en Muziekdidactiek op de Herman Brood Academie. Drie jaar geleden startte zij het vak Duurzaamheid in het beroep op. Studenten gaan drie weken aan de slag met het thema duurzaamheid op heel verschillende manieren. Van Bommel: “Muziek heeft meerdere functies. Het kan mensen raken, een aanjager zijn voor maatschappelijk debat of
bewustwording. Bovendien is er veel duurzame innovatie in de creatieve industrie waar onze studenten straks komen te werken. Deze generatie studenten is bezig met het thema duurzaamheid, daar willen we als opleiding ruimte voor bieden.”

UNESCO doelen in onderwijs

De Unesco duurzame ontwikkelingsdoelen worden omarmd door MBO Utrecht, waar de Herman Brood Academie onderdeel van uitmaakt. Zo willen we studenten laten ervaren dat zij iets kunnen betekenen voor de mensen en wereld om hen heen.
Marije van Bommel, docent Herman Brood Academie, ontvangt van de Coöperatie Leren voor morgen de titel Duurzame docent 2019 (mbo).