MBO Utrecht student Jeffrey wint goud op nationaal kampioenschap Skills Heroes

9 maart 2020

MBO Utrecht student Jeffrey Abdoelmadjied uit Haarlem heeft op het nationaal kampioenschap de gouden medaille behaald bij de vakwedstrijd voor Medewerker evenementenorganisatie/marketing en communicatie. Na een spannende driedaagse finale in het WTC in Leeuwarden ontving Jeffrey vrijdagavond zijn prijs.  

Jeffrey: “Ik vond Skillls echt geweldig. Vooraf had ik niet verwacht dat het zo groot zou zijn. Toen ik het podium op werd geroepen, schrok ik best wel, want ik had echt heel goede concurrentie. Iedereen kwam vanuit een ander perspectief en elke kandidaat kwam met zijn of haar eigen sterke punten naar voren. Dit maakte het ook heel spannend toen we allemaal elkaars presentaties hadden gezien.”

Foto: Jordi Sloots

Onder leiding van begeleidend docent Charlotte Verhagen (zorgacademie) vertrok Jeffrey afgelopen dinsdag al naar Leeuwarden samen met de rest van het studententeam van MBO Utrecht. Naast Jeffrey namen nog vier MBO Utrecht studenten deel; Jennifer (verpleegkunde), Talita (verzorgende IG), Rosa (pedagogisch werk) en Juan (junior accountmanager). Ondanks hun fantastische inzet, behaalden zij geen medaille. De studenten hebben tijdens de finale niet alleen gestreden, met elkaar hebben ze deze mooie prestatie neergezet.  

‘Dit ontroert me’
Charlotte: “Er ontstond er een team waarin gelachen werd en vooral elkaar motiveerde om alles uit jezelf te halen. Dan vrijdagavond als klap op die lading: Jeffrey wint goud!! En wat was iedereen geweldig fantastisch en wat ben ik immens trots op al deze HEROES!”.”

De studenten werden ook gesteund door de vele supporters die voor hen naar Leeuwarden waren afgereisd. In het bijzonder hun individuele begeleiders Ineke Spelbrink (Academie voor Welzijn), Renske Baten (Event Academie) en Wolter Pol (Academie voor Economie en Ondernemen) en CvB-voorzitter Joany Krijt