Melvin wil zijn droom achterna jagen

“Ik vind het chill dat Melvin Talent van de Maand oktober is. Hij doet alles met plezier en dat straalt hij uit. Als je iets niet over ICT weet of ergens mee zit, kan je bij hem terecht. Hij helpt iedereen als dat nodig is.”

Mats zit net als Melvin in het tweede jaar van de opleiding Medewerker ICT.“Ik ben trots op hem. Wat leuk dat hij deze prijs krijgt.”

Muisstil

Op maandag 1 oktober is het muisstil bij het SLB-uur van docent Crista Hartkamp. Tot Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) binnen loopt. Ze roept Melvin Verburg naar voren. “Het is tijd voor een feestje, want dit is ons nieuwe Talent van de Maand oktober!”  Na afloop is de student een beetje beduusd van alle aandacht.”Ik heb bewust voor deze ICT-opleiding gekozen, omdat ik mijn droom achterna wil jagen. Ik heb eerst als loodgieter gewerkt, maar dat was het toch niet. Ik besloot mijn hart te volgen en te kiezen voor iets wat ik echt leuk vind. Ik verdien straks met mijn hobby mijn brood!”

Gelukkig

Op school en op zijn stagebedrijf leert het nieuwe Talent elke dag wat nieuws. “Ik vind het fijn om in de klas anderen te helpen, dat maakt mij gelukkig.” Als Melvin Verburg op het mbo klaar is, wil hij doorleren. “Het hoort bij ons vak om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom wil ik straks naar een BBL-opleiding. Dan kan ik werken én leren.”

Feedback

Elke maand kijken we welke student/ klas bij MBO Utrecht bijzonder is en wordt een Talent van de Maand gekozen. “In het begin miste Melvin de uitdaging op school en in de lessen. Hij wilde vorig jaar zijn opleiding versnellen naar niveau 3, maar ontdekte dat dit voor hem geen goed idee was. Daarom besloot hij om extra praktijkervaring op te doen bij zijn stagebedrijf Mickcom. Volgens zijn praktijkbegeleider Remco Sluijs gaat Melvin enorm vooruit. Hij is niet bang om vragen te stellen en doet wat met de feedback die hij krijgt. Docenten bij MBO Utrecht vinden dat Melvin het verdient om Talent van de Maand oktober te worden. Misschien is hij wel hét talent van deze opleiding, ”zegt Margreet Rookmaker.