Nick wil voor mensen zorgen

8 januari 2020

“Voor mensen zorgen, dat is wat ik heel graag wil. Op de middelbare school wilde ik kok worden, maar tijdens mijn bijbaan in het restaurant van een verzorgingshuis zag ik hoe de verzorgenden met de bewoners omgingen. Dat was mooi om te zien, je bouwt een band op met elkaar. Dat wilde ik ook en dan vooral met demente ouderen.

Leren in de praktijk 

De opleiding is heel leuk en leerzaam. Het gaat mij goed af, dat maakt het leren ook makkelijker. Bovendien heb ik veel vrienden en vriendinnen hier. In het begin van de opleiding hebben we eerst de noodzakelijke zorghandelingen geleerd, momenteel zijn we vooral in de praktijk bezig. Nu kom ik in contact met demente ouderen.

Een jongen in de zorg

Dit vak past bij mij. De bewoners vinden het ook leuk dat er zo’n jonge jongen rondloopt. Een man in de zorg zie je niet zo veel. Na deze driejarige opleiding ga ik eerst een tijdje werken en goed rondkijken wat er allemaal mogelijk is. Daarna wil ik mij specialiseren, waarschijnlijk in de psychiatrie. De werking van de hersenen vind ik gewoon heel boeiend.”

Bron: Verus Op Adem, nummer 4 2019
Fotograaf: Ruben Schipper
Auteur: Joke Waltmans