Opleiding Verpleegkunde MBO Utrecht beste in de regio Utrecht

18 december 2018

Wanneer je in de omgeving van Utrecht woont en overweegt verpleegkundige te worden kun je dit volgens de Keuzegids MBO het beste doen bij MBO Utrecht. De opleiding Verpleegkundige is volgens hen namelijk de beste van de regio Utrecht. Zowel de voltijd als de deeltijdvariant (BOL/BBL) ontving het predicaat Topopleiding. De opleidingen worden aangeboden in Utrecht, Hilversum en Leerdam. “We zijn ontzettend trots,” aldus Judith Veltman, onderwijsdirecteur. “Wij willen hier zorgprofessionals opleiden van topkwaliteit. Daarom maken en evalueren we ons onderwijs met studenten én met zorginstellingen. En dit predicaat bevestigt dat we goed bezig zijn.”

Personeelstekort in de zorg

In de regio Utrecht zijn grote tekorten aan personeel in zorginstellingen zoals verpleegtehuizen en in de thuiszorg. Wie de opleiding Verpleegkundige succesvol afrondt heeft vrijwel zeker een baan. Judith Veltman: “We zijn met zorginstellingen voortdurend op zoek naar nieuwe creatieve manieren van opleiden. Zo zijn we dit jaar gestart met een voltijdopleiding niet op school maar bij Zorgspectrum, vestiging Nieuwegein. Studenten worden door en op de werkvloer opgeleid en kunnen zo sneller hun BOL-diploma halen. En in samenwerking met Rivas kunnen schoolverlaters uit het voorgezet onderwijs direct starten met een BBL-opleiding in Leerdam. We doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te inspireren en op te leiden voor een van de mooiste beroepen.”

Zes topopleidingen MBO Utrecht

Naast de opleiding Verpleegkundige MBO ontvingen vier andere opleidingen het predicaat Topopleiding van de Keuzegids MBO 2019: Danser, Muzikant, Podium- en studiotechniek en Music Industry Professional. De laatste drie opleidingen worden gegeven aan de Herman Brood Academie, onderdeel van MBO Utrecht.