Oud-student Joris maakt zijn radiodroom waar

29 juli 2019

Het is nog een week geleden dat oud-student Joris Klokkers zijn MHBO-diploma Marketing, journalistiek en communicatie in ontvangst nam. Tijd voor vakantie is er niet, want Joris gaat direct aan de slag als producer bij Radio 538.

Dat radio maken niet alleen een droom zou blijven, wist Joris al toen hij twaalf jaar oud was. Geïnspireerd door zijn vader, die ook actief was bij de radio, begon Joris met uitzenden via internet. Daarna mocht hij al snel bij de lokale omroep aan de slag.

Na de middelbare school besloot Joris om een opleiding te kiezen bij MBO Utrecht. Voor de zekerheid, mocht zijn carrière op de radio mislukken, maar vooral vanwege een brede basis die hij in zijn werk kon gebruiken. Tijdens zijn opleiding Marketing, journalistiek en communicatie leerde hij vooral om kritisch naar nieuws te kijken en dat het echt belangrijk is om aan fact-checking te blijven doen.

Tijdens zijn stages deed Joris de extra ervaring op die hij nodig had bij een bureau voor artiestenmanagement en op de redactie van Radio 538. “Ik leerde hier bewust twee kanten van de media kennen en deed contacten op die ik nu nog steeds goed kan gebruiken”, aldus Joris.

De ervaring en het netwerk leiden meteen tot iets moois, namelijk een baan als producer bij Radio 538. Joris produceert hier de show van Igmar Felicia, iedere zaterdag- en zondagavond en tijdens de vakantieperiode op werkdagen in de namiddag. Een stap dichter bij zijn droom; “Als echt alles mogelijk was zou ik bij 538 willen blijven werken, deze zender past het beste bij mij. Mijn ultieme droom is dj of co-host te zijn bij de ochtend- of middagshow.”