Pavlos is Talent van de Maand februari

16 februari 2018

MBO Utrecht heeft weer een nieuw Talent van de Maand gekozen. Dit keer was de feestelijke uitreiking op dinsdag 13 februari bij de Academie voor Horeca en Toerisme. De prijs ging naar Pavlos Eminidis van de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2).

Onder luid applaus van zijn klas kreeg het nieuwe Talent van de Maand zijn onderscheiding op de Bontekoelaan. “Wat mooi en bijzonder. Mijn ouders waren heel trots op mij toen ik het thuis vertelde,”zegt de 22-jarige Pavlos uit De Bilt.

Bijzonder

“Elke maand kijken we welke student/ klas bijzonder is bij ons. Iedereen kan excellent zijn door je eigen en andermans verwachtingen te overtreffen. Ons Talent van de Maand februari Pavlos heeft een bijzondere achtergrond. De crisis in Griekenland dwong hem, zijn ouders en broer twee jaar geleden naar Nederland te emigreren. In die tijd heeft hij zich goed aangepast en ontwikkeld. Hij leerde Nederlands en werkt hij aan zijn toekomstdroom. “Jij hebt ambities, want later wil jij met je broer een eigen Grieks restaurant runnen,” zei Margreet Rookmaker, voorzitter van het College van Bestuur. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Na het maken van een klassenfoto was er voor iedereen een stukje taart.

Familierestaurant

Het Nieuwe Talent van de Maand is blij met de prijs. “Ik werk hard en doe mijn best om de Nederlandse taal te leren. Gelukkig krijg ik van iedereen op school hulp, dat is zo fijn. Ik wil later met mijn broer een familierestaurant in Utrecht openen. Mijn moeder is kok en mijn broer doet de koksopleiding. Ik wil alles over de horeca leren en daarom doe ik nu de opleiding Gastheer/Gastvrouw op niveau 2. Als ik klaar ben, wil ik door met niveau 3,” vertelt Pavlos.

Positief en bescheiden

“Door hem te erkennen als Talent van de Maand hopen we Pavlos een boost te geven. We hopen dat hij meer gelooft in zichzelf en ziet hoe goed hij eigenlijk al op weg is. Hij zet zich op een positieve en bescheiden manier in voor zijn toekomstdroom, een eigen restaurant,” zegt docent/SLB’er Fenneke Jaspers. “Deze jongen zorgt voor een goede en vreedzame sfeer in de klas én hij heeft compassie, gedrevenheid en de wil een ander plezieren. Perfecte pijlers om horecagastheerschap aan te ontlenen,” vult docent/SLB’er Jessie Hinten aan.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.