Samenwerking Warande

18 september 2020

Stichting Warande en MBO Utrecht bezegelden op woensdag 16 september hun intensieve samenwerking in het opleiden van verzorgenden en verpleegkundigen. Annemieke Schuur (manager Mens & Ontwikkeling bij Warande) en Bram Smit (directeur Zorgacademies MBO Utrecht) ondertekenden, op gepaste afstand, de samenwerking voor de komende vijf jaar.

De Gooise Zorgacademie van MBO Utrecht heeft in cocreatie met de Warande Academie een modulair en flexibel opleidingstraject ontwikkeld. De opleidingen vinden plaats in de praktijk en in het klaslokaal. Het opleidingstraject is gericht op leervragen die studenten op dat moment in de praktijk opdoen. Zo is de opleiding toegespitst op de actuele leervraag van de student.

Bram Smit is blij met de samenwerking: “het mooie aan dit traject is dat we het met elkaar hebben ontwikkeld. We vonden het belangrijk om maatwerk te kunnen bieden aan de student. Zo is het leren en toepassen van kennis en vaardigheden heel nauw met elkaar verbonden, en leer je als student die kennis en vaardigheden die je nodig hebt op dat moment.” Annemieke legt uit: “Stel dat op de afdeling waar een student werkt een tekort is aan medewerkers die medicatie kunnen uitdelen. De student kan dan snel aan de slag gaan met het behalen van deze vaardigheid. In dit opleidingstraject bepalen studenten de volgorde van het aanleren van vaardigheden in grote mate zelf.”

Na afronding van het opleidingstraject heeft de student een mbo-diploma op zak dat voldoet aan de meest recente functie-eisen die door de branche zijn opgesteld.