Shirley naar Euroskills in Budapest

24 september 2018

“Het is spannend, leuk en ik heb enorm veel zin om mee te doen aan Euroskills 2018! Na weken van voorbereiding is het op 24 september eindelijk zover, want dan vertrek ik naar Boedapest. Natuurlijk hoop ik hoog te eindigen, maar ik wil vooral mijn passie voor dit prachtige beroep laten zien.”

Student Shirley Westerhout (20 jaar, Nieuwegein) mag zichzelf de beste mbo-er van Nederland noemen in de sector Verpleegkunde. Ze won eerder dit jaar goud bij Skills-Heroes, de jaarlijkse vakwedstrijd voor het mbo. Nu bindt ze op 26, 27 en 28 september de strijd aan tegen de beste studenten uit andere Europese landen. Er doen maar liefst 28 landen mee aan het kampioenschap voor jonge vakmensen.

Extra geoefend

Bij het onderdeel verpleegkunde moeten de finalisten twaalf casussen uitspelen. Die krijgen ze van te voren toegestuurd. “Ik heb met mijn coach en docent Lianne Muis alle ziektebeelden en handelingen grondig doorgenomen. We moeten patiënten voorlichten over hun ziektebeeld en een handeling als infuusprikken uitvoeren. Daarom heb ik de afgelopen weken extra in de praktijk geoefend, mijn Engels opgefrist en een aantal dagen meegelopen op andere afdelingen. Bij het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein was ik op de afdeling orthopedie, wondverpleegkunde en bij de diabetesverpleegkundige, bij het Diaconessenhuis, locatie Zeist op de revalidatieafdeling.”

Liefde

“Mijn kwaliteit is dat ik altijd mezelf ben en net dat extraatje doe voor mijn patiënten, ondanks de drukte en de stress in de zorg. Natuurlijk is het best spannend om mee te doen aan Euroskills, maar ik verwacht leuke drukke dagen. Je krijgt de kans om zoveel nieuwe dingen te leren. Ik vind verpleegkunde het mooiste beroep dat er is, dus ik hoop dat uit te stralen bij de wedstrijden,” vertelt Shirley Westerhout. Haar docent/coach Lianne Muis, onderwijsdirecteur Judith Veltman en docent Walter van Ek gaan mee naar Hongarije om Shirley aan te moedigen en te begeleiden. Ze zijn nu al supertrots op haar.