Studenten Onderwijsassistent doen mee aan NLdoet

12 maart 2018

Afgelopen week hebben studenten van de opleiding Onderwijsassistent geholpen met NLdoet. In de wijk Pijlsweerd werd er hard gewerkt. De plaatselijke speelplaats klaarmaken voor de zomer was het doel. MBO Utrecht werkte samen met stichting Me’kaar om een mooi eindresultaat te leveren. 

De stoelen en speeltoestellen werden schoongemaakt, er kwamen nieuwe tekeningen voor in het zwembad en er werden heel veel muren geschuurd.

 

“het is mooi om te zien dat je mensen blij kan maken met wat kleine dingen. Het is belangrijk om te helpen in de buurt”, was een duidelijk geluid van de studenten. “Ik leer zelf ook veel. Je ziet wat je voor een ander kan betekenen en je ontdekt hoe belangrijk het is om samen te werken. Dat vind ik heel belangrijk”.

 

Marco Roelofs, docent bij de opleiding Onderwijsassistent, weet waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is. “De studenten leren op deze manier, in de praktijk, het werken met mensen. In dit geval met kinderen. Het is goed en vooral belangrijk dat zij hun steentje bijdragen”. Zelf is hij ook druk aan het meehelpen. “het is fantastisch om dit samen te doen. Je ziet hoe enthousiast de leerlingen worden van dit project. Dat is mooi om te zien. Je ziet ander soort gesprekken ontstaan als ze bezig zijn. En dat is belangrijk.”

 

MBO Utrecht deed mee in samenwerking met Me’kaar. Deze stichting verbindt bewoners en organisaties in Noordwest en West om samen in buurten een hechte en veilige sfeer te creëren.