Studenten handel doen mee aan BNNVARA Talent Masterclass

20 februari 2018

Hoe is het om bij de televisie te werken? Twee klassen van de opleiding Verkoper kregen onlangs de kans om in Studio 21 achter de schermen te kijken bij BNNVARA. De eerstejaars luisterden ademloos naar de ervaringen van tv-presentatoren Emma Wortelboer, Sahil Amaraissa en Jurre Geluk.

De eerstejaars van de Academie voor Economie en Ondernemen deden mee aan de Talent Masterclass van BNNVARA in het Mediapark in Hilversum. Dit is een initiatief van de publieke oproep, CNV Jongeren en Diversion. Het is een kans voor ambitieuze mbo-studenten om te ontdekken waar hun talenten liggen en hoe je die kunt presenteren.

Pitchen


Bij de Masterclass gingen de drie presentatoren volop in op hun werk bij het tv-programma Spuiten en Slikken. Ook haalden ze veel leuke voorbeelden aan uit de praktijk en konden de jongeren vragen stellen. Na de lunchbreak was het onderdeel pitchen aan de beurt. De insteek: waarom wil jij bij de televisie werken en hoe presenteer jij jezelf het beste? Alberto Tronco durfde als enige van onze studenten voor een bomvolle zaal zijn pitch te houden. De deelnemers kwamen van mbo-opleidingen uit heel Nederland.

Inspiratie

Ikram El-Garhioui is na afloop supertrots.“Het was een lange zit van tien tot vier uur, maar gelukkig hield iedereen het vol. Dit heeft ze echt aan het denken gezet. Ik kon zien dat ze geïnspireerd raakten, want ze gingen er eens goed voor zitten en toen kwam het. We hebben met zijn allen genoten van deze dag, zegt de SLB’er en Studieadviseur.

Ondernemen

De training was een verplicht onderdeel van het vak LOB (Loopbaanoriëntatie- en begeleiding). Dit gaat over alles wat studenten helpt bij het kiezen van hun toekomstige beroep. Het doel van de masterclass was om buiten de schoolbanken samen iets te ondernemen. Alle deelnemers kregen een professionele LinkedIn foto mee naar huis.