Studenttevredenheid: MBO Utrecht nummer 1 ROC in de Randstad

11 september 2018

Studenten van MBO Utrecht waarderen hun opleiding met 7,3 en de school met een 6,9. Daarmee krijgt de school het hoogste rapportcijfer van alle ROC’s in de Randstad. Als het gaat om de waardering van de opleiding deelt MBO Utrecht de eerste plaats met het Nova College in Haarlem. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse JOB-monitor, die vandaag werd gepresenteerd.

Thema’s als toetsen en examinering, de studieloopbaanbegeleiding, de veilige sfeer op school en de BBL werkplek worden als hoogste gewaardeerd. Punten die eruit springen voor studenten is dat ze zich veilig en op hun gemak voelen, vinden dat de toetsen aansluiten bij de lesstof, en dat ze een goed beeld hebben van hun voortgang binnen de opleiding en wat ze daarna gaan doen. Op bijna alle onderzochte thema’s wordt MBO Utrecht gelijk of hoger gewaardeerd dan het landelijke gemiddelde voor het mbo in Nederland.

Bestuursvoorzitter Margreet Rookmaker: “We zijn natuurlijk ontzettend trots op dit resultaat. We zien dat onze focus op ambitieus onderwijs met veel persoonlijke aandacht voor de student wordt gewaardeerd.  Dat is enerzijds een mooi compliment en anderzijds een aanmoediging om die focus vast te blijven houden.”