Talent Francy: een uitblinker op zijn stage

11 januari 2019

Francy gaat er 100 procent voor  “Mijn droom is een eigen sportwinkel. Ik houd van sport en ik weet er veel van. Ook vind ik het belangrijk om anderen te helpen en mijn kennis over te brengen,” zegt Francy Ngbamingo-Batifu.

Het nieuwe Talent van de Maand januari zit in het tweede jaar van de opleiding Verkoper bij de Academie voor Economie en Ondernemen. De 22-jarige student uit Zeist vindt het fantastisch dat hij op 7 januari de prijs krijgt. “Dit motiveert mij om er 100 procent voor te gaan. Het is een bevestiging dat ik iets goeds doe.”

Doorzetter

Klasgenoten Keisha en Hasnae zijn supertrots. “Francy verdient dit, want hij is een doorzetter. Iedereen gunt hem deze prijs van harte,”zegt Keisha. “Ik zat ook vorig jaar bij hem in de klas. Hij is lief, vriendelijk, zorgzaam en sociaal,” vindt Hasnae.

Feestje

Studieloopbaanbegeleider Mohamed El Morabet heeft een grote slagroomtaart voor de klas besteld. Een mooie aanleiding om een feestje te vieren. “Weten jullie wie het Talent van de Maand januari is,” vraagt Margreet Rookmaker (College van Bestuur). Na afloop is het talent echt verrast. “Dit had ik niet verwacht. Wat leuk! Ik krijg zulke lieve reacties,” vertelt Francy.

Ondernemend

MBO Utrecht heeft een excellentieprogramma. Elke maand kijken we welke student/ klas bijzonder is en wordt een Talent van de Maand gekozen. “Francy Ngbamingo-Batifu is een echte doorzetter, gedisciplineerd, positief, leergierig en ondernemend. Zijn niveau ligt veel hoger dan de niveau 2-opleiding die hij nu doet. Ook zorgt hij voor een leuke en fijne sfeer op school. Zijn praktijkopleider bij Scapino noemt Francy een uitblinker bij het bedrijf,” zegt Margreet Rookmaker.