Talent van de Maand mei bij Assistent dienstverlening en zorg

17 mei 2018

MBO Utrecht heeft Jameela Kharamany gekozen tot Talent van de Maand mei 2018. Dat nieuws vertelde Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) op maandag 14 mei aan een opgetogen klas. De feestelijke uitreiking was bij de Entree opleiding assistent dienstverlening en zorg.

Onder groot applaus kreeg het nieuwe Talent van de Maand de prijs in wijkcentrum ’t Noorderpunt in Zeist. Daar hebben de studenten op maandag les in het WijkLeercentrum op de Laan van Vollenhove.“Wat een leuke verrassing,”zegt de 50-jarige student uit Zeist.

Talentvol

“Bij MBO Utrecht kijken we elke maand welke student/ klas bijzonder is in het kader van ons excellentieprogramma. Hierbij krijg je bij ons alle mogelijkheden om je eigen en andermans verwachtingen te overtreffen. Iedereen kan excellent zijn, maar deze maand roep ik Jameela naar voren. Jij valt op door je positieve houding, doorzettingsvermogen en je steun aan anderen. Zo doe je bij de dagbesteding van een woonzorgcentrum heel waardevol werk. Je bent erg vriendelijk, betrouwbaar en liefdevol voor cliënten. Daarom moeten wij er samen voor zorgen dat je na deze opleiding jouw eigen talenten maximaal inzet,”zei Margreet Rookmaker. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Ook was er voor iedereen gebak, koekjes, koffie en thee.

In de zorg

Het Nieuwe Talent van de Maand mei is erg blij met de prijs. “De groep en de docenten zijn heel lief voor mij. Dit voelt vanaf de eerste dag van mijn opleiding als een nieuwe familie. Ik wil na de Entreeopleiding zeker doorstuderen, ik ben nu aan het kijken waar en hoe. In Irak deed ik een technische hbo-opleiding bij het Institute of Technology. Ik zou in Nederland graag in de zorg willen werken. Bij mijn stages bij het WijkLeercentrum heb ik praktijkervaring opgedaan in deze sector,”vertelt Jameela Kharamany.

Trots

In het afgelopen schooljaar is ze actief geweest bij de dagbesteding van een woonzorgcentrum. Daar helpt ze bij het schilderen en leest ze ouderen voor. Bij de Kringloopwinkel is Jameela medewerker op de afdeling huisraad. Ze zet zich (ook in haar eigen tijd) in bij het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt. Hier maakt ze nieuwkomers wegwijs in hun nieuwe woonplaats. Bij het WijkLeerbedrijf geeft ze Zumba les aan haar studiegenoten. “We zijn allemaal enorm trots op haar. In de les op maandag doet ze altijd intensief mee, stelt ze goede vragen en doet ze heel erg haar best. De titel als Talent van de Maand heeft ze echt verdiend,”zegt Rineke Sturm, Studie Loopbaan Begeleider en docent.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.