Talent van de maand november bij Economie en Ondernemen

1 december 2017

MBO Utrecht heeft er weer een nieuw Talent van de Maand bij. Dit keer was de feestelijke uitreiking op donderdag 30 november bij de Academie voor Economie & Ondernemen bij de opleiding Medewerker administratie.

Onder applaus van de klassen AM1A en AM1B kreeg eerstejaars Danny van Arnhem de prijs op Australiëlaan 23 overhandigd.“Hier ben ik heel erg blij mee. Iedereen vindt het zo leuk voor mij! Als je je best doet voor anderen en voor je opleiding gaat, kom je er wel,” zei de 18-jarige student uit Nieuwegein.

Een doorzetter

“Ik ben vereerd dat wij vandaag met deze twee klassen bij elkaar zitten, want dit zijn studenten met veel mogelijkheden. Wij vinden het bij MBO Utrecht belangrijk dat jullie op deze beroepsopleiding voldoende kennis opdoen, dat jullie een vak leren en dat je je als persoon ontwikkelt. Elke maand kijken we welke student/ klas bijzonder is bij ons. Danny is Talent van de Maand november, omdat hij een cijferlijst heeft waar je stil van wordt. Je wordt thuis enorm gestimuleerd, iets wat zeker helpt. Je staat altijd voor anderen klaar, je bent respectvol en altijd bij de les. Wij zijn allemaal heel trots op jou,” zei Robert Leeftink (College van Bestuur). Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Na het maken van een klassenfoto deelde een docent taart uit.

Ambities

Het Nieuwe Talent van de Maand november is blij met de prijs. “Ik heb de afgelopen tijd keihard gewerkt om deze cijfers te halen. Ik heb korte onderarmen, maar dat beperkt mijn ambities niet. Als je je goed inzet, gemotiveerd blijft en de juiste houding hebt, lukt het. Na deze opleiding op niveau 2 wil ik door met niveau 3. Ik weet nu nog niet precies wat ik later wil worden, maar het is in ieder geval iets met computers en mensen,” vertelt Danny van Arnhem. Zijn moeder Carmen, die bij de uitreiking aanwezig is, is duidelijk supertrots op haar zoon. “Het komt hem niet aanwaaien. Hij plant alles goed in en is erg gemotiveerd om zijn school af te maken.”

Erg trots

Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) Bilal Adardor is apetrots op de student. “Wij zijn heel erg blij hoe hij zich de afgelopen maanden ontwikkeld heeft. Het is wonderbaarlijk hoe geconcentreerd hij werkt, net als zijn grote focus en inzet op school. Danny is een doorzetter, ambitieus, gedreven, sociaal en een rolmodel voor anderen. Hij staat altijd voor iedereen klaar en is nog nooit één minuut te laat gekomen. Met zijn cijferlijst komt hij zeker in aanmerking voor een versneld traject. Ga zo door,” zegt de SLB’er.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.