Talent van de Maand september bij De Sportacademie

27 september 2017

MBO Utrecht maakte op maandag 25 september het Talent van de Maand september bekend. De feestelijke uitreiking was bij de Sportacademie bij de opleiding Dienstverlening Medewerker Sport en Recreatie. Daar werd de 17-jarige Martijn Schinkel uit Lopik in het zonnetje gezet.

Dat gebeurde onder luid applaus van zijn klas. De eerstejaars was duidelijk verrast door de uitreiking op de Grebbeberglaan, net als zijn klasgenoten. Alleen mentor Jara Gommers, docent Rene Erica en directeur Cees ten Broeke zaten ‘in het complot.’

Allemaal toppers

“Je kunt alleen maar een topper zijn als je in een klas met toppers zit. Jullie zijn deze maand de beste klas van heel MBO Utrecht. De beste van 4500 studenten,” benadrukte Margreet Rookmaker tegen de verbaasde studenten. “Martijn is ons Talent van de Maand september, omdat hij leergierig is, hij pakt dingen snel op en is altijd goedgehumeurd. Deze student is de komende maand ambassadeur voor MBO Utrecht,” zei de voorzitter van het College van Bestuur. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Na het maken van een klassenfoto kreeg iedereen chips en een glas fris. 

Gemotiveerd

Het Nieuwe Talent van de Maand september vindt het leuk dat hij de prijs gewonnen heeft. “Dit is extra motiverend om door te gaan met mijn opleiding (niveau 2). Het is ook leuk voor onze klas, want wij hebben deze onderscheiding met zijn allen gekregen. Hierna wil ik door met niveau 3. Mijn droom is om later als sportinstructeur les te geven in buitensporten in de Ardennen. Dat lijkt me zo leuk! Of ik tips heb aan andere studenten? Het is op deze sportopleiding belangrijk dat je zelf goed mee sport en niet de kantjes ervan af loopt,” vindt het Talent van de Maand.

Trots

Mentor en Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) Jara Gommers is duidelijk trots op de student. “Martijn is goed in sporten, maar stopte met het spelen van voetbal toen hij voor onze Sportacademie koos. Dat toont zijn drive, hij gaat er echt voor. Ik ben ervan overtuigd dat het hem zeker lukt om door te stromen naar niveau 3. Zijn favoriete vak is LORG (Praktijk Leren Organiseren). Bij dit praktijkvak doen twee klassen allerlei (team)sporten samen,” zegt de mentor.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.