Tessa is Talent van de Maand januari

1 februari 2018

MBO Utrecht heeft er weer een nieuw Talent van de Maand bij. Deze maand was de feestelijke uitreiking bij de Academie voor Economie en Ondernemen. Daar zetten ze bij de opleiding Junior accountmanager de 16-jarige Tessa Ploegstra in het zonnetje.

De hele klas straalde toen hun klasgenoot de prijs in een leslokaal van Australiëlaan 23 ontving.“Wat fantastisch dat dit bij een eerstejaars gebeurt. Ik had dit zelf nooit verwacht,” zegt de 16-jarige student uit Nederhorst den Berg.

Meer dan een vak

“Bij MBO Utrecht leer je meer dan een vak. Vakkennis is mooi, maar wij willen meer. Voor ons is het ook belangrijk hoe jullie je als persoon ontwikkelen en dat je wat bijdraagt aan de maatschappij. Elke maand kijken we welke student/ klas bijzonder is bij ons. Tessa is Talent van de Maand januari, omdat bij haar de ambitie ervan af spat. Zij wil later het bedrijf van haar ouders overnemen. Daar heb je naast inspiratie inzet nodig. Ik vind het prachtig dat zij hier voor kiest,” zei Robert Leeftink (College van Bestuur). Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Na het maken van een klassenfoto was er voor iedereen een stukje taart en fris.

Mijn droom

Het Nieuwe Talent van de Maand januari is blij met de prijs. Ook haar moeder is bij de prijsuitreiking aanwezig. Uiteraard is ze supertrots op haar dochter. “Mijn ouders hebben een agrarisch loonbedrijf en dat is hun grote passie. Het lijkt me supergaaf om later eigenaar van ons familiebedrijf te zijn. Ik wil graag hun droom voortzetten. Daarom doe ik eerst de mbo-opleiding Junior accountmanager op niveau 4. Daarna kijk ik welke vervolgopleiding ik nodig heb. Ik ben ervan overtuigd dat als je de achtergrond van een bedrijf goed geregeld hebt, je de personen op de voorgrond beter kunt aansturen,” zegt Tessa.

Hart van goud

Docent Nederlands Meli Peci noemt Tessa een voorbeeldstudente. “Ze koos gericht voor het mbo om later het familiebedrijf  over te kunnen nemen. Dat kan alleen met bepaalde kennis, vaardigheden en door heel hard te werken en daar is Tessa zich bewust van. Als persoon is ze sociaal, vriendelijk en laat ze anderen altijd in hun waarde. Ook heeft ze een hart van goud. Als studenten iets niet weten, kunnen ze altijd bij haar terecht. Docenten vinden haar assertief, nieuwsgierig, verantwoordelijk en gevat. Ze maakt gemakkelijk contact, is puur en erg bescheiden,” vertelt de docent.

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.