Trots op Marije- Talent van de Maand

20 september 2018

“Marije van Duuren verdient het om Talent van de Maand september te worden. Ze is lief, gezellig, grappig en ze staat altijd voor ons klaar. Ik ben zo trots op haar.”

Klasgenoot Amy van de Panne weet waarover ze praat. Ze zit al drie jaar bij Marije in de klas en werkte veel met haar samen. “Ze had het eerst heel moeilijk, maar ze deed altijd haar best. De opleiding Sport- en bewegingsleider op de Sport Academie kan ze makkelijk,” zegt een super trotse Amy.

Gejoel

De lessen van drie klassen van Sport en bewegen beginnen op woensdag 19 september iets later. De jongeren lachen, kletsen en wachten. Dan roept Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) Marije naar voren om haar in het zonnetje te zetten.

Spontaan

Na afloop is het nieuwe Talent van de Maand blij. “Wat leuk. Iedereen riep spontaan: goed gedaan!” Ze droomt van een baan als fysiotherapeut. “Het lijkt me zo interessant om alles te weten over het menselijk lichaam. Ja dat ga ik zeker doen als ik klaar ben op het MBO (niveau 4). Als je iets wilt en er voor gaat, haal je het!”

Doorzetter

MBO Utrecht heeft een excellentieprogramma. Elke maand kijken we welke student/ klas bijzonder is en wordt een Talent van de Maand gekozen. “Marije van Duuren is een echte doorzetter. Op het VMBO twijfelde haar mentor toen ze naar het MBO wilde. Toch haalde ze vorig jaar haar diploma Medewerker sport en recreatie (niveau 2). Dit schooljaar begon ze met Sport- en bewegingsleider (niveau 3). Ze is op de Sportacademie een stuk minder onzeker geworden en een voorbeeld voor anderen,” zei Margreet Rookmaker, voorzitter van het College van Bestuur.