Verzorgende IG Claire wint goud op NK Skills Heroes

25 maart 2019

Student Claire van den Berg uit De Meern mag zichzelf de beste Verzorgende IG van Nederland noemen. Na een spannende finale van 20 t/m 22 maart in de RAI Amsterdam won Claire goud bij Skills Heroes, een jaarlijkse vakwedstrijd voor het mbo. Daarnaast mochten ook Emma (Onderwijsassistent) en Jelle (Verpleegkundige) het podium op, zij kregen een bronzen medaille.  

Met de gouden medaille om haar nek vertelt een enthousiaste Claire: “Je kan je niet voorstellen hoe blij en gelukkig ik me voel, die gouden medaille had ik niet verwacht. Skills was een geweldig avontuur, echt fantastisch. Ik gun iedereen zo’n ervaring. Het is heftig, maar je leert er zoveel van.”

Veel getraind op school

Om zich voor te bereiden op Skills Heroes heeft Claire samen met haar begeleider op school veel getraind. Claire: Ik was goed voorbereid op de finale. Zonder alle support, hulp en fantastische begeleiding van onze teamleider Walter en andere docenten van MBO Utrecht, was dit nooit gelukt. Tijdens het NK heb ik geleerd dat je jezelf niet moet onderschatten. Iedereen heeft talent, je kunt vaak zoveel meer dan je denkt.”

Stuk voor stuk talenten

Docent Walter van Ek was teamleider voor studenten van MBO Utrecht tijdens het NK in Amsterdam. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de studenten gelijk een team. Stuk voor stuk schitteren ze in talent, talenten die we in Nederland meer en meer nodig hebben”, vertelt teamleider Walter van Ek. “En als je dan ook nog naar huis mag gaan met een gouden medaille en twee keer brons, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik super trots ben. Ze hebben het dik verdiend!”

Een bronzen medaille voor Emma en Jelle

Naast de gouden medaille van Claire behaalden nog twee studenten van MBO Utrecht een bronzen plak. Emma Pons van de opleiding Onderwijsassistent en Verpleegkundige Jelle Pina. Super knappe prestaties.

Reportage RTV Utrecht

RTV Utrecht volgde nationaal kampioen Claire tijdens haar stage in Utrecht.