Vijf vragen student Jill Oomen en haar road Skills to the Finals…

16 februari 2022

Een primeur! MBO Utrecht heeft voor het eerst een student managementassistent in Skills the Finals. Jill Oomen (22) was een van de beste acht deelnemers. En plaatste zich daarmee voor Skills the Finals in de Jaarbeurs in Utrecht op 31 maart en 1 april. Ook verzorgende Ramona, Onderwijsassistent David en Pedagogisch Medewerker Sanne zijn al zeker van een finaleplaats. Steven van de ICT Academie wacht nog een kwalificatiewedstrijd. En Natasja (Verpleegkunde) en Verona (Event) haalden de finale net niet, maar bereiden zich voor als reservefinalisten.

Vijf vragen aan Jill over haar road to the finals…

Hoe ben je in aanraking gekomen met Skills?
Ik kende Skills the Finals al van mijn kappersopleiding die ik hiervoor deed. “Gaaf, wat een event, hier wil ik aan meedoen,” dacht ik. Toen ik bij MBO Utrecht ging studeren ben ik gaan onderzoeken of er ook een wedstrijd voor managementassistent was. Zo is het balletje gaan rollen en was ik de eerste student van MBO Utrecht die meedeed aan de kwalificatie in dit vakgebied.

Wat goed! En toen? Hoe heb je je voorbereid?
Voor mijn begeleider vanuit de opleiding Annemarie van Buuren was het ook de eerste keer. Dus samen zijn we op zoek gegaan naar hoe we dit het beste vorm konden geven. Zes weken voor de kwalificatiewedstrijd krijg je een overzicht van waar je op beoordeeld wordt. Daar kan je een beetje uithalen wat de opdrachten zijn en waar je dan nog op wil bijspijkeren. Daar heb ik samen met haar naar gekeken.

En? Hoe was de wedstrijd?
Nou, eenzaam, haha. We moesten gelijk onze telefoons inleveren en je mocht alleen onder begeleiding naar de wc. Ik was letterlijk een hele dag afgezonderd. Het voelde een beetje als een proefexamen in een kantoorsetting: ik werkte als stagiair bij een woningbouwvereniging. En ik kreeg allerlei opdrachten die bij het vak horen: het regelen van een bijeenkomst, iemand uit het buitenland die een internship wilde doen, aanvragen verwerken. En op een gegeven moment moesten we alles uit onze handen laten vallen en moest er binnen een kwartier een persbericht geredigeerd en de deur uit. Het voelde allemaal best makkelijk tijdens de wedstrijd, maar achteraf begon ik wel te twijfelen. Was het niet te makkelijk? Welke addertjes heb ik gemist?  ’s Avonds kreeg ik een filmpje waarin bekend werd gemaakt wie de winnaars waren. Ik ben echt superblij en trots dat ik erbij zit.

Dus nu op naar goud?
Dat zou wel echt super leuk zijn. Zeg nooit nooit. Maar ik ben ook echt al heel trots dat ik tot hier gekomen ben en wat het me nu al heeft opgeleverd. Een mooie taart in de klas bijvoorbeeld en dit interview. Ik denk ook dat het goed op mijn cv staat als ik straks ga solliciteren. Ik zou iedereen aanraden om mee te doen. Je verliest er niks mee, je bent alleen een hele mooie ervaring rijker.

Wat ga je anders doen voor de finalewedstrijd?
NIks, ik ga me goed voor bereiden. Ontzettend mijn best doen en genieten van het moment dat ik daar mag staan als een van de beste acht studenten managementassistent van Nederland.