Wintersportstage in Frankrijk

6 mei 2019

Stans, Julie, Robbert en Guillian zijn studenten aan de Sportacademie en volgen de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator. Zij hebben stage gelopen bij een skischool in Les Menuires, een populair skioord in Frankrijk.

Hun stage begon in de voorjaarsvakantie. Tijdens de drukste twee weken van de skischool waren Stans, Julie, Robbert en Guillian er om te helpen bij het assisteren van de skileraren tijdens de skilessen en begeleidden ze in de Kindertuin jonge kinderen. In de namiddag mochten de studenten aansluiten bij privélessen, hierbij konden zij meekijken naar hoe de skileraar les geeft. Een ander voordeel aan deze privélessen was dat de studenten ook aan hun eigen vaardigheden konden werken.

“We hebben wat Franse woorden geleerd, zodat we tijdens de lessen ook de Franse kinderen aanwijzingen konden geven. De kinderen in de skigroepen hadden verschillende nationaliteiten, zo hebben we veel Engels, Duits en zelfs Frans gesproken. In elke groep zaten ook Nederlandse kinderen, zo kwamen we goed van pas!” vertelt Stans.

De vier studenten liepen de meeste dagen de hele dag op hun skischoenen, maar op andere dagen mochten ze meehelpen met bijzondere activiteiten. Zo namen ze de jonge kinderen mee sleeën, was er een speelpark met trampolines en een ballenbak en hebben ze zelfs een iglo gebouwd.

“Bij de skischool werden we met open armen ontvangen en alle skileraren hadden altijd een glimlach op hun gezicht. We konden merken dat ze echt plezier hadden in hun werk en ook blij waren met de hulp van ons. Het was een leerzame stage, en hadden allemaal langer willen blijven. De volgende stap is het anwärter diploma halen zodat we ook zelf als skileraar mogen werken.”