Open Dag en meelopen

Weet jij al welke mbo-opleiding je wilt gaan doen? Ontdek tijdens één van onze studiekeuze-events welke opleiding echt iets is voor jou. Kom langs tijdens onze eerstvolgende Open Dag op donderdag 12 maart tussen 18.00 en 20.30 uur.

Opgeven Open Dag

Open Dag

Een goede eerste stap om je voor te bereiden op je studiekeuze, is door een Open Dag te bezoeken. Zo ontdek je of MBO Utrecht bij jou past.

Op een Open Dag bezoek je het gebouw van MBO Utrecht waar de opleiding wordt gegeven die jij interessant vindt. Je kan de sfeer proeven op de locatie. Ook zijn er docenten en studenten van de opleiding om je alles te vertellen over de opleiding. Neem vooral je ouders of vrienden mee zodat zij je kunnen helpen met je studiekeuze.

De eerstvolgende Open Dag is op donderdag 12 maart tussen 18.00 en 20.30 uur. Je bent dan welkom op alle locaties van MBO Utrecht, met uitzondering van de Herman Brood Academie.

Na de Open Dag wist ik het: MBO Utrecht daar moet ik zijn. De school is niet zo groot, dus je voelt je niet verloren. En je hebt veel één op één contact met docenten.

Wies

Kiezen van een studie

Weet jij al welke opleiding je kiest? Een mbo-opleiding vinden die goed bij je past kan best lastig zijn.

Je bent bezig met vragen zoals ‘waar ben ik goed in?’ ‘Wat voor werk wil ik gaan doen?’ ‘Hoe zijn de docenten?’ en ‘Wat is de sfeer op school?’

In deze video helpen we jou op weg:

Wij begrijpen dat je daarbij best wat hulp kunt gebruiken. Daarom helpt MBO Utrecht je bij het maken van een goede studiekeuze. Met studiekeuzetests, op de Open Dag, Oriëntatiemiddag en Meeloopdag.

Lees meer over het kiezen van je opleiding.

Oriëntatiemiddagen

Wil jij een middag wat meer zien van één bepaalde opleiding? Schrijf je dan in voor een oriëntatiemiddag. Je volgt proeflessen, ontmoet studenten en docenten. Veel vmbo-scholen in Utrecht geven je vrij voor deze middag.

Inschrijven kan via zoekjouwmbo.nl (als je in Utrecht of omgeving woont). Woon je niet in de omgeving Utrecht? Dan kun je je aanmelden via studiekeuze@mboutrecht.nl.

De oriëntatiemiddagen dit schooljaar zijn op:

  • Donderdag 13 februari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur
  • Dinsdag 24 maart van 2020 van 13.00 tot 16.00 uur

Check de workshops

Meeloopdagen

Een middagje meelopen met een student geeft pas echt een goed beeld van hoe het bij ons op school is. Heb jij een oriëntatiemiddag bezocht en ben je naar een Open Dag geweest? Geef je dan op voor een meeloopdag én ontdek of de studie die je hebt gekozen echt iets voor je is.

Je wordt tijdens de middag gekoppeld aan een student van de opleiding van jouw keuze. Samen met die student volg je zijn of haar rooster. Je ontmoet de klas en krijgt een goed idee van de vakken. Een betere voorbereiding op jouw studiekeuze is er niet.

Opgeven meeloopdag

* Het is helaas niet mogelijk om een dagje mee te lopen met een student van de Herman Brood Academie. Je bent van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 8 februari van 11.00 – 16.00 uur.

Studiekeuze-events

Onze Open Dagen en andere studiekeuze events in 2019/2020:

Open Dagen MBO Utrecht (alle locaties m.u.v. de Herman Brood Academie)

  • Donderdag 12 maart 2020 van 18.00 tot 20.30 uur

Open Dag Herman Brood Academie

  • Zaterdag 8 februari 2020 van  11.00 – 16.00 uur (Bontekoelaan 1, Utrecht)

Overige studiekeuze-events

  • Lastminute Infomarkt op donderdag 26 maart 2020 van 16.00 tot 18.00 uur
  • Inschrijfmiddag op donderdag 11 juni 2020 van 16.00 tot 18.00 uur

In deze video krijg je uitleg over al onze studiekeuze-events:

Ik voel me veilig op deze kleinschalige school. Daardoor heb ik de ruimte om mij te ontwikkelen en te groeien.

Brunelle

Houd me op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van Open Dagen en studiekeuze-events komend schooljaar? Laat dan in onderstaand formulier je e-mailadres achter.

Houd me op de hoogte

Via social media kan je nu al ervaren wat er gebeurt op MBO Utrecht.