Open Dag en meelopen

Een goede eerste stap om je voor te bereiden op je studiekeuze, is door een Open Dag te bezoeken. De eerstvolgende Open Dag van MBO Utrecht is dinsdag 19 februari van 16.00-21.00 uur.

Geef je op!

Ben je al op onze Open Dag geweest? Kijk dan eens naar onze oriëntatiemiddagen of loop een dagje mee met een student van de opleiding.

Na de Open Dag wist ik het: MBO Utrecht daar moet ik zijn. De school is niet zo groot, dus je voelt je niet verloren. En je hebt veel één op één contact met docenten.

Wies

Open Dagen

Tijdens een Open Dag ontdek je of MBO Utrecht bij jou past. Studenten die een Open Dag bezoeken zijn vaker tevreden met hun studiekeuze en maken hun opleiding vaker af.

Op een een Open Dag bezoek je het gebouw van MBO Utrecht waar de opleiding wordt gegeven die jij interessant vindt. Je kan de sfeer proeven op de locatie. Ook zijn er docenten en studenten van de opleiding om je alles te vertellen over de opleiding.

Neem vooral je ouders of vrienden mee zodat zij je kunnen helpen met je studiekeuze.

Onze volgende Open Dag (laatste van dit schooljaar) is op:

 • Dinsdag 19 februari vanaf 16.00- 21.00 uur

Je bent dan welkom op alle locaties van MBO Utrecht, met uitzondering van de Herman Brood Academie. De Open Dag van de Herman Brood Academie is op zaterdag 9 februari van 11:00 tot 16:00 uur.

Oriëntatiemiddagen

Wil jij een middag wat meer zien van één bepaalde opleiding? Schrijf je dan in voor een oriëntatiemiddag.

Je volgt proeflessen, ontmoet studenten en docenten. Veel vmbo-scholen in Utrecht geven je vrij voor deze middag.

Inschrijven kan via zoekjouwmbo.nl (als je in Utrecht of omgeving woont) of door een e-mail te sturen naar info@mboutrecht.nl.

De oriëntatiemiddagen vinden plaats op:
 • Dinsdag 22 januari van 13.00 – 16.00 uur
 • Donderdag 7 maart  van 13.00 – 16.00 uur

Meeloopdagen

Een middagje meelopen met een student geeft pas echt een goed beeld van hoe het bij ons op school is. Je bent van harte welkom!

Je wordt tijdens de middag gekoppeld aan een student van de opleiding van jouw keuze. Samen met die student volg je zijn of haar rooster. Je ontmoet de klas en krijgt een goed idee van de vakken. Een betere voorbereiding op jouw studiekeuze is er niet.

Wil jij weten wat er mogelijk is? Stuur een e-mail met jouw naam, je huidige opleiding, en met welke opleiding* je een middagje wil meelopen naar info@mboutrecht.nl.
Of neem contact op via Whatsapp.

* Het is helaas niet mogelijk om een dagje mee te lopen met een student van de Herman Brood Academie. Je bent van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 9 februari van 11.00-16.00 uur.

Kiezen van een studie

Weet jij al welke opleiding je kiest? Een mbo-opleiding vinden die goed bij je past kan best lastig zijn.

Je bent bezig met vragen zoals ‘waar ben ik goed in?’ ‘Wat voor werk wil ik gaan doen?’ ‘Hoe zijn de docenten?’ en ‘Wat is de sfeer op school?’

Wij begrijpen dat je daarbij best wat hulp kunt gebruiken. Daarom helpt MBO Utrecht je bij het maken van een goede studiekeuze. Met studiekeuzetests, op de Open Dag, Oriëntatiemiddag en Meeloopdag.

Lees meer over het kiezen van je opleiding

Voorlichtingskalender

2019

 • Open dag Herman Brood Academie
  • Zaterdag 9 februari van 11.00-16.00 uur
 • Open Dag  MBO Utrecht
  • Dinsdag 19 februari 2019 van 16.00-21.00 uur
   (alle locaties m.u.v. de Herman Brood Academie)
 • Inschrijfavond
  • Woensdag 19 juni van 18.00-20.00 uur:

Via social media kan je nu al een ervaren wat er gebeurt op MBO Utrecht