Open Dag MBO Utrecht was een succes

De Open Dag van 10 maart was wederom een succes! Dat bleek afgelopen donderdagavond na een rondje langs onze dertien academies.
Veel jongeren kwamen afgelopen donderdagavond naar Utrecht om ons onderwijsaanbod te bekijken. De popcornkraampjes en de muziek van DJ’s van de Herman Brood Academie (die op elke locatie stonden) vielen duidelijk in de smaak. Behalve de docenten waren ook de leden van ons Promoteam aanwezig! Zij stonden op de verschillende locaties om scholieren de weg te wijzen en ze meer te vertellen over onze opleidingen.

promoteam

Sportacademie
De 16-jarige Dian Dekker uit Oudewater nam een kijkje in het moderne gebouw van de Sportacademie op de Grebbeberglaan 11. “Wat een aparte constructie. Dit is bijzonder! Ik hoop dat dit een leuke school is en dat ik me hier thuis voel.”

Er melden zich steeds nieuwe jongeren en ouders voor de rondleidingen door het gebouw en de sportaccommodaties. Rian Mulder (17 jaar uit Utrecht) schuift net aan bij een presentatie.“Ik ben me aan het oriënteren, want ik wil van opleiding switchen. Ik sport bijna elke dag en denk eraan om over te stappen naar de opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Het lijkt me leuk om later als een fitnesscoach of een personal trainer te werken. Dit lijkt me een leuke, open school.”

Uit het hele land
Op de Bontekoelaan is het de hele avond druk bij de Herman Brood Academie, de Event Academie en de Academie voor Horeca en Toerisme. De aula puilt uit, net als de rest van het gebouw. Studiecoördinator Jeremy Waterloo noemt het bewonderenswaardig dat zoveel jongeren en hun ouders de moeite nemen om langs te komen. “Ze zijn zo betrokken. Het is dapper dat je je hart volgt en gaat voor een opleiding als Artiest popmuziek.”

Gezellig en Persoonlijk

HBA“Deze school kan het wel eens worden, want dit komt heel leuk over,” zegt Jasmijn Beekman (15 jaar uit Heemstede). “Ik vind de Herman Brood Academie gezellig, persoonlijk en ze zijn echt zichzelf. Ik heb net een uitleg gehad over de opleiding artiest popmuziek. Ik zing al mijn hele leven. Ik zou me geen leven zonder kunnen voorstellen. Het lijkt me zo leuk om daar mijn beroep van te maken.”

Kleinschalig
Mike Pruis (17 jaar, uit Alphen aan de Rijn) heeft samen met zijn vader informatie gekregen over de opleiding ICT-beheerder/netwerkbeheerder bij de ICT Academie op de Columbuslaan. “Ik ben geïnteresseerd in informatica en daarom leek dit me interessant. De sfeer is goed.” Zijn vader: “Ik vind het belangrijk dat dit een kleinschalige omgeving is. Ook viel het ons op dat de docenten erg open en toegankelijk zijn.”

 

Deel deze pagina: