Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice

Aanmelden

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25354
Leerweg: BOL
Niveau: 3
Duur opleiding: 2.5 jaar
Academie: Academie voor Horeca en Toerisme
Startdatum: september, februari
Locatie: Bontekoelaan 1, Utrecht

Open Dag

9 December

10.00 tot 14.00 uur

Meer informatie

Vind je het leuk om gasten te helpen, heb je interesse in andere culturen en reis je graag? Meld je dan aan voor de opleiding Toeristisch medewerker/medewerker frontoffice bij MBO Utrecht!

De opleiding

Over de opleiding Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice

Een Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice verricht werkzaamheden in bedrijven in de sectoren horeca, toerisme en recreatie. De Frontofficemedewerker geeft -mondeling en schriftelijk- informatie en advies, zowel in het Nederlands als in twee moderne vreemde talen, aan klanten en gasten. Daarnaast voer je commerciële activiteiten uit. De taken van Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice bestaan uit de verkoop van producten en diensten aan klanten en gasten.

In het beroep van de Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice staan de behoeften en vragen van klanten en gasten centraal. Je stelt hen tevreden, binnen de kaders en mogelijkheden van de bedrijfsformule. De Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice is een commerciële medewerker: jij draagt bij aan de commerciële doelstellingen van het bedrijf. Deze opleiding wordt aangeboden in combinatie met de opleiding Gastheer – gastvrouw.

Kerntaken

  • Je verwerkt reserveringen;
  • Je voert administratieve werkzaamheden uit;
  • Je handelt klachten af;
  • Je informeert en adviseert de klant of gast.

Wat leer je

Als toeristisch medewerker zorg jij ervoor dat gasten zich welkom voelen en een goede tijd hebben. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Het is dus belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan! Wij leren je hoe je gasten ontvangt, wat je moet kunnen om achter de receptie te werken en hoe je klachten afhandelt. Wat je leert kun je direct in de praktijk brengen tijdens de verschillende projecten op school en tijdens de activiteiten die je doet voor Eventlab, ons leerbedrijf. Sommige docenten werken ook in de praktijk, waardoor de lesstof zeer actueel is!

Stage (BPV)

In het eerste leerjaar is er een afwisselend programma van theorielessen en praktijkgerichte trainingen. Tijdens het tweede leerjaar is er een stageperiode (BPV) gepland die deels in de zomervakantie wordt gerealiseerd. Het is mogelijk om de opleiding direct na de zomerstage af te ronden.

Na de opleiding

Wat kun je met een diploma Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice

De Frontoffice medewerker verricht werkzaamheden in bedrijven in de sectoren horeca, toerisme en recreatie.

Vaak gekozen vervolgstudie

  • Toeristisch medewerker – manager frontoffice

De opleiding Frontoffice medewerker kan gerealiseerd worden in 2,5 jaar. Een stage in de zomer biedt de mogelijkheid om direct na de zomer het examen af te ronden en door te stromen naar niveau 4. Dit traject duurt nog eens een jaar.

Wil je weten wat de kans op werk is na het afronden van deze opleiding? Je vindt deze informatie op de website van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Toelatingseisen

Toelatingseisen mbo Toeristisch medewerker – medewerker frontoffice

  • Je hebt minimaal een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardig diploma (overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4).
  • Of een mbo-diploma niveau 2.

Ook bekijken we tijdens het intakegesprek welke vorm van begeleiding het beste bij jou past.

Instroommomenten

  • Augustus/september
  • Februari

Kosten

De bedragen van het lesgeld wordt elk jaar wettelijk vastgesteld. Dit lesgeld hoef je alleen te betalen als je 18 jaar of ouder bent. De bedragen voor het schooljaar 2017-2018 zijn nog niet bekend. Je kunt rekening houden met ongeveer €1.140,- voor een BOL opleiding*. Verder moet je rekening houden met kosten voor boeken en andere leermiddelen zoals readers, licenties en kopieerwerk.

Aanschaf van een laptop

Je hebt voor deze opleiding een laptop nodig die je gaat gebruiken tijdens projecten en bepaalde lessen. Daarnaast wordt een deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden. De laptop-eisen die gesteld worden voor jouw opleiding vind je op: laptop.mboutrecht.nl.

Studentenreisproduct Ben jij boven de 18? Dan heb je bij een voltijd mbo studie recht een studentenreisproduct. Vanaf 1 januari 2017 komen ook mbo studenten onder de 18 jaar in aanmerking voor een studentenreisproduct. Kijk op de website van DUO voor meer informatie.

Studiefinanciering

Vanaf je 18e kun je ook in aanmerking komen voor de andere producten van studiefinanciering: een basisbeurs, een aanvullende beurs en een lening. Kijk op de website van DUO voor meer informatie.

* Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

De academie

Bezorg je mensen graag een fijne vakantie? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan werken in de toeristische sector. Werken met vakantiegangers betekent vooral werken met mensen: je bent representatief en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen rekenen op jou! Een opleiding in Horeca en Toerisme is iets voor jou als je oog hebt voor detail. Je werkt hard en onregelmatige werktijden zijn geen probleem voor jou. Vanaf het eerste jaar doe je praktijkervaring op via EventLab. Tijdens de verschillende werkzaamheden leer je op de juiste wijze om te gaan met gasten/klanten en werk je aan je commerciële houding.

Lees interviews met studenten

Wat vinden de studenten van hun opleiding? Waar lopen zij stage? Hebben ze nog tijd voor een bijbaan? Leer onze studenten kennen op de interviewpagina

Disclaimer:
We doen er alles aan om deze informatie zo actueel en volledig mogelijk te houden. Maar omdat onze opleidingen continue in ontwikkeling zijn, kan het voorkomen dat er gedurende het schooljaar kleine wijzingen doorgevoerd worden.