Medewerker recreatie en toerisme

Aanmelden

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25353
Leerweg: BOL
Niveau: 3
Duur opleiding: 3 jaar
Academie: Academie voor Horeca en Toerisme
Startdatum: september
Locatie: Bontekoelaan 1, Utrecht

Open Dag

7 & 8 december

Meer informatie

Vind je het leuk om mensen te vermaken? Wil je graag aan de slag in de recreatie, bijvoorbeeld bij een pretpark of op een camping? Dan is de opleiding Medewerker recreatie en toerisme bij MBO Utrecht vast iets voor jou!

De opleiding

Over de opleiding Medewerker recreatie en toerisme

Als Medewerker recreatie en toerisme werk je in een recreatiebedrijf, zoals een vakantiepark, een attractiepark of een camping. Je maakt deel uit van een team dat voor de animatie- en sportactiviteiten zorgt. Ook beheer je verkoop- en verhuurpunten binnen het recreatiebedrijf. Deze opleiding wordt aangeboden in combinatie met de opleiding Front-office.

Kerntaken

  • Je voert frontoffice activiteiten uit in de recreatieaccommodatie;
  • Je organiseert, voert uit en begeleidt recreatieve activiteiten.

Wat leer je

Als medewerker recreatie en toerisme zorg jij ervoor dat gasten zich welkom voelen en een goede tijd hebben. Het is dus belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan! Wij leren je hoe je gasten ontvangt, een recreatieprogramma maakt en activiteiten begeleidt. Wat je leert kun je direct in de praktijk brengen tijdens de verschillende projecten op school, projecten die je doet voor evenementenbureaus waar we mee samenwerken en tijdens de activiteiten die je doet voor Eventlab, ons leerbedrijf. Sommige docenten werken ook in de praktijk, waardoor de lesstof zeer actueel is!

Stage (BPV)

In het eerste en tweede leerjaar is er een afwisselend programma van theorielessen en praktijkgerichte trainingen. Tijdens het tweede en derde leerjaar is er een stageperiode (BPV) gepland. De derde jaars stage staat gepland in het laatste deel van het schooljaar.

Na de opleiding

Wat kun je met een diploma Medewerker recreatie en toerisme?

Met een diploma Medewerker recreatie en toerisme werk je in een recreatiebedrijf. Bijvoorbeeld bij een vakantiepark, een attractiepark of een camping.

Vaak gekozen vervolgstudie

  • Opleiding Manager recreatie en toerisme op niveau 4

Wil je weten wat de kans op werk is na het afronden van deze opleiding? Je vindt deze informatie op de website van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je in het bezit zijn van een:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg of;
  • Diploma vmbo theoretische leerweg of;
  • Diploma vmbo gemengde leerweg of;
  • Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of;
  • Diploma mbo niveau 2

Daarnaast dien je om toegelaten te worden aan deze opleiding deel te nemen aan de kennismakingsactiviteiten (introductie opleiding, proefles en kennismakingsgesprek) en dient je Digitaal Doorstroomdossier compleet te zijn.

Deze Leisure en hospitality opleiding kan worden gerealiseerd in 2,5 jaar. Een stage in de zomer biedt de mogelijkheid om direct na de zomer het examen af te ronden.  Je kunt na het behalen van je diploma doorstromen naar de opleiding Manager recreatie en toerisme op niveau 4.

Instroommomenten

  • Augustus/september 2018

Kosten

De bedragen van het lesgeld wordt elk jaar wettelijk vastgesteld. Dit lesgeld hoef je alleen te betalen als je 18 jaar of ouder bent. De bedragen voor het schooljaar 2018-2019 zijn nog niet bekend. Je kunt rekening houden met ongeveer €1.140,- voor een BOL opleiding*. Verder moet je rekening houden met kosten voor boeken en andere leermiddelen zoals readers, licenties en kopieerwerk.

Aanschaf van een laptop

Je hebt voor deze opleiding een laptop nodig die je gaat gebruiken tijdens projecten en bepaalde lessen. Daarnaast wordt een deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden. De laptop-eisen die gesteld worden voor jouw opleiding vind je op: laptop.mboutrecht.nl.

Studentenreisproduct

Indien je een voltijd mbo studie volgt heb je recht op een studentenreisproduct. Kijk op de website van DUO voor meer informatie.

Studiefinanciering

Vanaf je 18e kun je ook in aanmerking komen voor de andere producten van studiefinanciering: een basisbeurs, een aanvullende beurs en een lening. Kijk op de website van DUO voor meer informatie.

* Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De academie

Bezorg je mensen graag een fijne vakantie? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan werken in de toeristische sector. Werken met vakantiegangers betekent vooral werken met mensen: je bent representatief en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen rekenen op jou! Een opleiding in Horeca en Toerisme is iets voor jou als je oog hebt voor detail. Je werkt hard en onregelmatige werktijden zijn geen probleem voor jou. Vanaf het eerste jaar doe je praktijkervaring op via EventLab. Tijdens de verschillende werkzaamheden leer je op de juiste wijze om te gaan met gasten/klanten en werk je aan je commerciële houding.

Lees interviews met studenten

Wat vinden de studenten van hun opleiding? Waar lopen zij stage? Hebben ze nog tijd voor een bijbaan? Leer onze studenten kennen op de interviewpagina

Disclaimer:
We doen er alles aan om deze informatie zo actueel en volledig mogelijk te houden. Maar omdat onze opleidingen continue in ontwikkeling zijn, kan het voorkomen dat er gedurende het schooljaar kleine wijzingen doorgevoerd worden.