Bekijk alle opleidingen

Allround medewerker IT systems and devices

IT-systemen en apparaten beheren en ondersteunen

Vind jij het leuk om mensen te helpen met hun computerproblemen? Wil jij leren hoe je netwerken moet aanleggen en hardware installeert, configureert en beheert? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices misschien wel wat voor jou!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Iedereen werkt tegenwoordig met laptops, telefoons, verschillende programma’s en apps. Als Allround medewerker IT systems and devices zorg jij ervoor dat medewerkers van een bedrijf hun werk kunnen doen. Jij zorgt ervoor dat het netwerk snel en betrouwbaar is. Bij technische problemen schiet jij te hulp. Gelukkig hoef je dat niet in je eentje te doen. Je werkt soms alleen, maar vaak ook in een team. Bijvoorbeeld op een ICT afdeling.

  Je vindt het leuk om gebruikers te helpen met het installeren en configureren van allerlei programma’s en apparaten. Het maakt voor jou niet uit of iemand een vraag heeft over zijn laptop, tablet, telefoon, internet of een ingewikkeld programma. Iedere vraag is voor jou een leuke uitdaging. Ook geef je gebruikers uitleg en instructies, zodat zij goed met hun hardware en programma’s kunnen werken.

  Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de ICT omgeving vlot en betrouwbaar werkt. Je houdt het netwerk in de gaten en grijpt meteen in als er iets mis gaat. Je probeert problemen te voorkomen, maar als het toch een keer fout gaat zorg jij voor de oplossing.

 • Inhoud en vakken

  Vakken

  • Operating systems (Windows Server, Linux, Android, macOS)
  • IT essentials: hoe gebruik en onderhoud je een computer
  • Office 365: hoe werk je met dit softwarepakket en ondersteun je mensen hierin
  • Databases: hoe beheer je databases
  • ICT Security
  • Datacommunicatie
  • Scripting: hoe pas je bestaande scripts aan en automatiseer je processen
  • ITIL / Servicedesk: hoe handel je meldingen af en help je gebruikers met ICT problemen
  • Projecten en project management
  • Keuzedelen: o.a Ondernemend gedrag, Verdieping Software, Mediasystemengineering
  • Nederlands, Engels, rekenen, studieloopbaanbegeleiding en burgerschap
 • Stagelopen

  In het laatste jaar van je opleiding loop je het hele jaar drie dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf. Je komt twee dagen in de week terug op school.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of mavo
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar havo of vwo 4
  • Je hebt een mbo-diploma niveau 2
 • Onderwijs- en examenregeling (OER)

  In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding. Bekijk het Examenreglement hier.

Praktische informatie

duur 2 jaar
niveau 3 i
Niveau 3 is de vakopleiding. Je leert hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2024
 • ICT Academie
 • Australiëlaan 25, Utrecht (Google Maps)
 • 25605/ IT systems and devices (Allround medewerker IT systems and devices)
 • Nee
 • Ja, in overleg met de opleiding
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €390,-
  Leerjaar 2: €70,-
  Laptop: €750,-

Opleidingsinformatie downloaden

Echt iets voor jou?

Je werkt graag met computers, netwerken en verschillende programma’s. Je vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je houdt van het contact met mensen, je kunt zelfstandig werken en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT.

Communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk: Kun je goed luisteren naar de klant, zodat je weet wat het probleem is? Kun je op een prettige en professionele manier aan de klant uitleggen wat hij of zij moet doen? Dat komt tijdens deze opleiding goed van pas!

Vlogs en video's

Na de opleiding

Werken

Als Allround medewerker IT systems and devices kun je bij vrijwel elk bedrijf en instelling aan de slag. Iedereen werkt met computers en ze zijn overal te vinden. Daar ben jij dus ook nodig! Wat werken in ICT extra aantrekkelijk maakt, is dat je altijd kunt blijven bijleren en verbeteren.

Doorstuderen

Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar de mbo-opleiding Expert IT systems and devices.

Feiten & Cijfers
5, 5 Studenttevredenheid
6, 8 Landelijk
62% Doorstroom MBO
57% Landelijk
57% Geslaagden
63% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Ik was altijd al bezig met computers en wilde mij er meer in verdiepen. Ik probeer nu van mijn hobby mijn werk te maken, en dat vind ik superleuk!

Gabriëlle

MBO Utrecht past bij jou

Bij MBO Utrecht draait het om jou. Bij ons mag je zijn wie je bent en word je gezien. Wij geloven in jou.  

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen: 

 1. Persoonlijke school & betrokken docenten
  Wij zijn een persoonlijke school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten. Zij hebben niet alleen aandacht voor de manier waarop jij leert, maar ook voor wie jij bent als persoon. 
 2. Leuke sfeer in een leuke stad
  Bij MBO Utrecht heeft wel 50 verschillende opleidingen op goed bereikbare locaties. Studenten van verschillende opleidingen komen elkaar tegen en leren van elkaar. Naast studeren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning op school.  
 3. Straks een goed opgeleide professional
  We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Daarom leren wij je meer dan alleen een vak. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten over MBO Utrecht? Kijk dan hier verder voor alle praktische informatie. 

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Niveau 3 en niveau 4 starten bij deze opleidingsrichting in een gemengde klas. Samen kijken we in het eerste leerjaar welk niveau het beste bij je past. Zo halen we het beste uit elke student.

Locatie

ICT Academie

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

ICT Academie

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events