Bekijk alle opleidingen

Entree

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je nog geen diploma? Dan is de entree-opleiding jouw opstapje naar een leuke baan of een diploma om verder te leren.

We hebben de richting Verkoop/Retail en we hebben de richting Dienstverlening en zorg. Beide richtingen zijn brede opleidingen dus ook bij twijfel kunnen we in ieder geval samen het gesprek aan gaan.

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Op school krijg je een brede basis. We leren je werknemersvaardigheden – op tijd komen, afspraken maken – en vakvaardigheden zoals omgaan met klanten, volgens de regels van het bedrijf werken en efficiënt schoonmaken.

  Er is veel persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. Daar beginnen we direct bij de start van de studie mee: samen met jou kijken we welke interesses en talenten je hebt en welke studierichting daar het best bij past. Tijdens je studie zal de loopbaanbegeleider met je mee blijven kijken en denken.

  De entree-opleiding is een eenjarige opleiding die je bij MBO Utrecht in twee richtingen kunt volgen:

  • Assistant dienstverlening en zorg
  • Verkoop/Retail

  Na een paar maanden kies je je richting.

  We starten met een introductieperiode op school. Daarna ga je twee dagen in de week op stage en drie dagen naar school. Je leert hoe je goed in een bedrijf werkt: samenwerken, communicatie, hoe we met elkaar omgaan.

  Als je kiest voor het profiel dienstverlening zijn je praktijkvakken gericht op het ondersteunen van andere mensen, bijvoorbeeld in de zorg. Als je kiest voor Verkoop/Retail hebben je praktijkvakken te maken met het verkopen in een winkel.

 • Inhoud en vakken

  Tijdens de opleiding krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap, maar ook studie-en loopbaanbegeleiding en vakken gericht op jouw studiekeuze.

 • Stagelopen

  Na de introductieperiode ga je 3 dagen naar school en 2 dagen op stage. Op school krijg je een brede basis, want na je entree-opleiding kun je nog verschillende kanten op.

  Je gaat in het schooljaar minimaal 400 uur stagelopen.

 • Vooropleiding en toelating

  Om te starten met deze opleiding heb je geen diploma nodig. Je moet wel minimaal 16 jaar zijn.

  In de vierde maand van de entree-opleiding krijg je een bindend studieadvies (BSA). Als je deze haalt kun je verder met de opleiding. Haal je deze niet dan moet je met de opleiding stoppen. Samen kijken we dan verder naar een oplossing in samenwerking met Leerplicht en eventueel andere instanties.

  Het bindend studie advies wordt gebaseerd op voldoende voortgang in de studie waaruit blijkt dat je de opleiding binnen het studie jaar kunt af ronden. Specifieke eisen ten aanzien van het BSA krijg je voor aanvang van de opleiding.

  MBO Utrecht werkt nauw samen met de twee andere ROC’s in de regio. Na je aanmelding kijken we samen of je het beste bij MBO Utrecht kunt starten of misschien bij een van de andere ROC’s. het gaat er ons om dat er een match is met student en school zodat de student een succeservaring ervaart.

De entree-opleiding is goed te doen. Als je je best doet, dan bereik je je doel. Daar geloof ik in. Ik droom van een baan als netwerkbeheerder, want werken met PC’s is mijn grote passie. Ik ben na entree door gaan leren op niveau 2.

Wail

Echt iets voor mij?

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je nog geen diploma? Dan is de entree-opleiding iets voor jou!

Samenwerken of zelfstandig werken, bij de Entree opleiding kijken we per student wat het beste werkt.

Na je opleiding

Met een entree-diploma kun je op veel verschillende plekken op assistentniveau aan de slag. Bijvoorbeeld als assistent-verkoper, of als ondersteunende in de dienstverlening (bijv. zorginstelling, buurthuis).

Als je binnen de entree-opleiding de doorstroomvariant naar niveau 2 doorloopt en je je Nederlands en rekenen op voldoende niveau behaalt, kun je instromen in alle mbo niveau 2-opleidingen. Je krijgt tevens een advies mee of voor jou BBL of BOL de beste route is bij niveau 2.

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 1 i
De entreeopleiding is voor als je geen diploma hebt van een vooropleiding. Deze entreeopleiding bereidt je voor een baan. Of je kan doorstromen naar een mbo niveau 2 opleiding.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug/sept 2021
 • Entree
 • Australiëlaan 23, Utrecht (Google Maps)
 • 23110 / Entree
 • Nee
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Opleidingsinformatie downloaden

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Entree

Australiëlaan 23
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Geef je op voor de
Lastminute Infomarkt of rondleiding op school!

Studiekeuze-events