Bekijk alle opleidingen

Entree

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je nog geen diploma? Dan is de entree-opleiding jouw opstapje naar een leuke baan of een diploma om verder te leren.

We hebben de richting Verkoop/Retail en we hebben de richting Dienstverlening en zorg. Beide richtingen zijn brede opleidingen dus ook bij twijfel kunnen we in ieder geval samen het gesprek aan gaan.

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Op school krijg je een brede basis. We leren je belangrijke vaardigheden die je later nodig hebt– op tijd komen en afspraken maken. Ook vakvaardigheden zoals contact hebben met verschillende soorten klanten, werken volgen de regels van een bedrijf en effectief schoonmaken. Maar ook computervaardigheden komen aan bod omdat er bij de entree opleiding sprake is van laptoponderwijs.  

  Er is veel persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. Daar beginnen we direct bij de start van de studie mee: samen met jou kijken we welke interesses en talenten je hebt en welke studierichting daar het best bij past. Tijdens je studie zal de loopbaanbegeleider met je mee blijven kijken en denken.

  De entree-opleiding is een éénjarige opleiding die je bij MBO Utrecht in twee richtingen kunt volgen:

  • Assistant dienstverlening en zorg
  • Verkoop/Retail

  Na een paar maanden kies je je richting.

  We starten met een introductieperiode op school. Daarna ga je twee dagen in de week op stage en drie dagen naar school. Je leert hoe je goed in een bedrijf werkt: samenwerken, communicatie, hoe we met elkaar omgaan.

 • Inhoud en vakken

  Tijdens de opleiding krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap, maar ook studie-en loopbaanbegeleiding en vakken gericht op jouw studiekeuze.

  De vakken die je krijgt bij Dienstverlening en Zorg zijn gericht op het helpen van andere mensen, bijvoorbeeld in de zorg, gastouderbureau, schoonmaak etc. Als je kiest voor Verkoop/ Retail hebben je praktijkvakken te maken met het verkopen in de winkel en magazijn werkzaamheden.  

 • Stagelopen

  Na de introductieperiode ga je 3 dagen naar school en 2 dagen op stage. Op school krijg je een brede basis, want na je entree-opleiding kun je nog verschillende kanten op.

  Je gaat in het schooljaar minimaal 400 uur stagelopen.

 • Vooropleiding en toelating

  Om te starten met deze opleiding heb je geen diploma nodig. Je moet wel minimaal 16 jaar zijn.

  In de vierde maand van de entree-opleiding krijg je een bindend studieadvies (BSA). Als je deze haalt kun je verder met de opleiding. Haal je deze niet dan moet je met de opleiding stoppen. Samen kijken we dan verder naar een oplossing in samenwerking met Leerplicht en eventueel andere instanties.

  Het bindend studie advies wordt gebaseerd op voldoende voortgang in de studie waaruit blijkt dat je de opleiding binnen het studie jaar kunt af ronden. Specifieke eisen ten aanzien van het BSA krijg je voor aanvang van de opleiding.

  MBO Utrecht werkt nauw samen met de twee andere ROC’s in de regio. Na je aanmelding kijken we samen of je het beste bij MBO Utrecht kunt starten of misschien bij een van de andere ROC’s. het gaat er ons om dat er een match is met student en school zodat de student een succeservaring ervaart.

De entree-opleiding is goed te doen. Als je je best doet, dan bereik je je doel. Daar geloof ik in. Ik droom van een baan als netwerkbeheerder, want werken met PC’s is mijn grote passie. Ik ben na entree door gaan leren op niveau 2.

Wail

Echt iets voor mij?

Ben jij tussen de 16 en 23 jaar en heb je nog geen diploma? Dan is de entree-opleiding iets voor jou!

Na je opleiding

Met een entree-diploma kun je op veel verschillende plekken op assistentniveau aan de slag. Bijvoorbeeld als assistent-verkoper, of als ondersteunende in de dienstverlening (bijv. zorginstelling, buurthuis).

Als je binnen de entree-opleiding de doorstroomvariant naar niveau 2 doorloopt en je je Nederlands en rekenen op voldoende niveau behaalt, kun je instromen in alle mbo niveau 2-opleidingen. Je krijgt tevens een advies mee of voor jou BBL of BOL de beste route is bij niveau 2.

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 1 i
De entreeopleiding is voor als je geen diploma hebt van een vooropleiding. Deze entreeopleiding bereidt je voor een baan. Of je kan doorstromen naar een mbo niveau 2 opleiding.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug/sept 2022
 • Entree
 • Onderwijsboulevard Australiëlaan in Utrecht (Google Maps)
 • 23301/ Entree
 • Nee
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €290,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Over MBO Utrecht

 1. Kleinschalige school & betrokken docenten
  Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
 2. Ruimte voor maatwerk
  Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
 3. Straks een goed opgeleide professional
  Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Entree

Onderwijsboulevard Australiëlaan
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen, rondleidingen en oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events