Bekijk alle opleidingen

Financieel administratief medewerker

Vind je het leuk om met cijfers te werken? Ben je nauwkeurig en werk je graag – zelfstandig – op de computer? Bij MBO Utrecht leiden we je op tot financieel administratief medewerker.

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Voor een bedrijf is het noodzakelijk om te weten hoe het er financieel voor staat en daarvoor heb je financiële informatie nodig. Als financieel administratief medewerker verzamel je die informatie, je ordent de gegevens en legt ze vast in de computer. Belangrijk en verantwoordelijk werk, maar dat kan jij aan. Je werkt nu eenmaal graag met cijfers en computers als je voor deze opleiding kiest.

  Financieel administratief medewerkers bij bedrijven, instellingen of accountantskantoren voeren financieel administratieve werkzaamheden uit. Zij zorgen ervoor dat het bedrijf, de instelling of de klant inzicht houdt in de financiële positie en de daarbij behorende rechten en plichten.

  Deze werkzaamheden zijn gericht op de verantwoording aan externe partijen, zoals banken, de belastingdienst, aandeelhouders en andere belanghebbenden. Je werkt over het algemeen zelfstandig, vaak in opdracht van, aan taken met enige complexiteit.

 • Inhoud en vakken

  De opleiding duurt drie jaar. Dit zijn belangrijke vakken die je krijgt:

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Financiële rekenvaardigheid
  • Informatica
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap
 • Stagelopen

  In het tweede jaar (vanaf september) en in het derde jaar loop je stage. Ongeveer 15 weken lang ga je vier dagen op stage en kom je een dag op school. Stagelopen vinden we heel belangrijk omdat je dan pas echt ervaart hoe werken in de praktijk eruit ziet. We bereiden je het eerste jaar goed voor op je stage.

  Je stageadres mag je zelf zoeken bij een erkend leerbedrijf. Als je er niet uit komt kunnen wij je helpen, we hebben goede contacten met het bedrijfsleven in en om Utrecht. Tijdens je stage word je begeleid door een praktijkopleider bij je stage en krijg je een stagebegeleider vanuit school.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 2

Vriendinnen van mij volgden al een opleiding bij MBO Utrecht. Zij waren heel positief over de school dus toen heb ik me ook aangemeld. Mijn opleiding is leuk!

Fardau

Past deze opleiding bij mij?

Deze opleiding past bij jou als je een pietje-precies bent. Je houdt ervan om dingen uit te pluizen. Je vindt het leuk om met cijfers te werken en hebt goed gevoel voor wiskunde. Je houdt ervan om met computers te werken en ziet jezelf straks werken op een kantoor.

Na de opleiding

Met een mbo-diploma Financieel administratief medewerker op zak, kun je gaan werken op de administratie van een bedrijf of instelling, bij een accountantskantoor of bij een salarisadministratiebureau. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld op de niveau 4-opleiding Bedrijfsadministrateur / junior assistant accountant die je dan versneld kan doorlopen.

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 3 i
Niveau 3 is de vakopleiding. Je leert hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start september 2019
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Australiëlaan 23, Utrecht (Google Maps)
 • 23065 / Financieel administratieve beroepen
 • Nee
 • ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Feiten & Cijfers
7, 0 Studenttevredenheid
7, 0 Landelijk
-% Doorstroom MBO
56% Landelijk
12% Geslaagden
61% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers
Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Australiëlaan 23
Utrecht

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Heb je een vraag?

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

MBO Utrecht organiseert regelmatig
Open Dagen en andere studiekeuze events.

Houd mij op de hoogte