Bekijk alle opleidingen

Helpende zorg en welzijn BBL

Wil jij aan de slag in de zorg, welzijn of kinderopvang? Ben je sociaal, behulpzaam, neem je graag initiatief en vind je het leuk om mensen te helpen bij hun dagelijkse verzorging? Dan is de bbl-opleiding Helpende zorg en welzijn van MBO Utrecht Op Maat echt iets voor jou.

Alle informatie over de opleiding Helpende zorg en welzijn BBL vind je op de website van MBO Utrecht Op maat.

Bekijk de opleiding

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding die je voorbereid om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BBL i
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Bij een BBL-opleiding ga je één dag per week naar school en werk je een minimaal aantal vastgestelde uren per week bij een erkend leerbedrijf.
  • Academie voor Zorg en Welzijn
  • Utrecht, Houten, Hilversum en Leerdam
  • 25960 / Helpende Zorg en Welzijn
  • Nee
  • Ja, individueel maatwerk
  • Het bedrijf waar je werkt betaalt meestal het lesgeld voor de opleiding. Mogelijk komen er kosten voort uit de aanschaf van een laptop en lesmateriaal. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Opleidingsinformatie downloaden
Feiten & Cijfers
7, 3 Studenttevredenheid
7, 3 Landelijk
11% Doorstroom MBO
18% Landelijk
93% Geslaagden
84% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

MBO Utrecht Op Maat volwassenenonderwijs

Wij geloven dat professionals het beste leren als ze de kennis en handelingen direct in praktijk kunnen brengen. Dat vraagt om flexibel, studentgericht onderwijs dat sterk praktijk georiënteerd is. MBO Utrecht Op Maat staat garant voor kwalitatief, uitdagend onderwijs dat is afgestemd op de ontwikkelingen en behoeftes op de werkvloer.

Wij bieden cursussen, trainingen en opleidingen die leiden tot een mbo-certificaat of diploma. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij maatwerk opleidingstrajecten om relevante en actuele kennis bij te brengen. Ons onderwijs is flexibel: we kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Helemaal afgestemd op instroomniveau, behoefte en tijd.

MBO Utrecht Op Maat

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events