Bekijk alle opleidingen

Helpende zorg en welzijn

Het Warande Leren

Wil je werken in de zorg? En direct aan de slag? In de opleiding Helpende zorg en welzijn – Het Warande Leren bij MBO Utrecht loop je stage én krijg je les bij zorgorganisatie Warande in Zeist. Iets voor jou?

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Het Warande Leren (leren in huis) is een versneld traject van de opleiding Helpende zorg en welzijn voor studenten die dit aan kunnen. Het is een onderwijsconcept waarbij je naar school gaat én stageloopt bij Warande in Zeist. Je werkt en leert vier dagen per week op een zorgafdeling en je krijgt één dag per week les bij Warande. Dit gebeurt in wisselende diensten. Je gaat dus meteen aan de slag in een zorginstelling.

  Bij ons leer je hoe je zorgvragers assisteert bij eten en drinken. Ook leer je hoe je assisteert bij het aan- en uitkleden, eten en drinken en het wassen. Je helpt bij het organiseren van activiteiten en assisteert bij de servicedienst en catering.

 • Inhoud en vakken

  Je volgt onderwijs volledig in de praktijk bij Warande in Zeist. Het onderwijs is afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden bij het leerbedrijf. Je krijgt op de werkvloer begeleiding van een werkbegeleider. Deze helpt je bij het aanleren van het vak.

  Elke dag is op de werkvloer de docent aanwezig. Je krijgt van haar theorieles in het speciaal voor studenten ingericht leerhome. Ook zal zij jou persoonlijk begeleiden. De docent komt regelmatig op de werkvloer van de student voor overleg met jou en de werkbegeleider. Ook assisteert zij de werkbegeleider in haar opleidende taak.

  Warande is een organisatie die wonen, service en zorg biedt. Hier wonen cliënten met lichamelijke én psychogeriatrische klachten. De organisatie ondersteunt ouderen om zoveel mogelijk door te gaan met het leven dat ze gewend zijn. MBO Utrecht is te gast bij Warande en ziet dit daarom graag terug in de houding van de studenten. De studenten gaan aan de slag bij wooncentrum Heerewegen,  In de Dennen en Verpleeghotel Bovenwegen in Zeist.

 • Stagelopen

  Het Warande Leren is een versneld traject mbo helpende zorg en welzijn voor studenten die dit aan kunnen. Het is een onderwijsconcept waarbij je naar school gaat én stageloopt bij Warande in Zeist. Je werkt en leert vier dagen per week op een zorgafdeling en je krijgt één dag per week les bij Warande. Dit gebeurt in wisselende diensten.

  Warande is een zorgorganisatie waar cliënten met lichamelijke klachten én psychogeriatrische klachten (aandoeningen door ouderdom, zoals Alzheimer of dementie) voor korte of langere tijd wonen. Er is een zorghotel, een open en een gesloten afdeling. Je werkt in de ochtenddienst – waarbij je ’s ochtends leert en werkt en ’s middags les hebt – of in de middagdienst – waarbij je start met de les en daarna tot in de avond leert en werkt. Je leert hoe je mensen kunt helpen bij dagelijkse dingen als wassen, aankleden en eten, maar ook hoe je activiteiten kunt organiseren en begeleiden.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo basis
  • Je hebt een diploma van de Entreeopleiding (MBO niveau 1)

Mijn zus deed al een opleiding in de zorg, door haar ben ik enthousiast geworden.

 

Evi

Iets voor mij?

Je vindt het leuk om met mensen te werken en voor mensen te zorgen. Je kunt goed luisteren naar hun verhalen. En houdt ervan om je handen uit je mouwen te steken.

Na de opleiding

Na de opleiding Helpende Zorg en welzijn kun je aan de slag als helpende in een kinderdagverblijf, buurthuis, revalidatiecentrum of verzorgingstehuis. Het is maar net wat jou het meest aanspreekt. Maar waar je ook gaat werken, de omgang met mensen staat daarbij centraal.

Doorleren kan ook. Oud-studenten van ons kozen vaak voor de volgende opleiding:

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding duurt 1 of 2 jaar. Het bereidt je voor om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start september 2019
 • Academie voor Welzijn
 • Warande Zeist
 • 25498 / Helpende Zorg en Welzijn
 • Nee
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Warande


Zeist

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Warande
Uw cookie instellingen blokkeren deze content.
Feiten & Cijfers
6, 9 Studenttevredenheid
6, 5 Landelijk
77% Geslaagden
74% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Heb je een vraag?

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

MBO Utrecht organiseert regelmatig
Open Dagen en andere studiekeuze events.

Houd mij op de hoogte