Bekijk alle opleidingen

Junior accountmanager

Wil je graag in de verkoop werken? Zoek je een dynamische baan, heb je een vlotte babbel en vind je het leuk om zelfstandig te werken en veel onderweg te zijn? Dan is de opleiding Junior accountmanager echt iets voor jou!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Als junior accountmanager ben je de schakel tussen (potentiële) klanten en het bedrijf. Wij leren je hoe je je moet presenteren en hoe je een goed verkoopgesprek voert. Je leert nadenken over producten en diensten en hoe je deze in de markt kunt zetten. Waar kansen en bedreigingen liggen. Hoe je de omzet vergroot en op kosten bespaart. Je moet marketing- en verkoopplannen maken en je leert zelfstandig werken op basis van (beleids)plannen.

 • Inhoud en vakken

  De opleiding Junior accountmanager duurt drie jaar. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap krijg je vakken gericht op je toekomstige beroep zoals communicatie, marketing & sales en account analyses. Tijdens projecten, bijvoorbeeld het organiseren van een beursdag en een marktdag, kun je alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Ook loop je in alle leerjaren stage om werkervaring op te doen. Een greep uit de vakken:

  • Marketing
  • Sales
  • Communicatie
  • Bedrijfseconomie
  • Customer relations management
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap
 • Stagelopen

  Binnen de opleiding Junior accountmanager wordt veel aandacht besteed aan stagelopen, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Deze fulltime stages zijn in de volgende leerjaren en periodes gepland:

  Leerjaar 1: periode 4
  Leerjaar 2: periode 2
  Leerjaar 3: periode 1

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 3

Door een docent werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan Skills Heroes. Ik zei ja en stapte in een avontuur: ik wist niet zo goed waar ik aan begon. Dat jaar werd ik Nederlands kampioen in mijn skill.

Tom

Echt iets voor mij?

Commercieel moet je wel zijn, als je kiest voor het vak van junior accountmanager. Maar het is óók belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt met verschillende mensen. Je bent namelijk een schakel tussen de klant en je eigen bedrijf.

Vlogs en video's

Na de opleiding

Met je diploma op zak kun je bij veel bedrijven gaan werken bij commerciële-, publieke- en  non-profitorganisaties. Je onderhoudt contacten, adviseert, overlegt, werft nieuwe klanten, brengt offertes uit, voert onderhandelingen, je signaleert kansen en bedreigingen en ga zo maar door. Je bent vaak op pad en denkt mee in het commerciële beleid van je klanten en hun markten. Een baan met veel gezichten en mogelijkheden.

Doorleren op het hbo kan ook. Oud-studenten kozen vaak voor de volgende studies:

 • Hbo commerciële economie
 • Sales management

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2023
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Daltonlaan 200, Utrecht. In de zomer van 2023 verhuist de opleiding naar de Daltonlaan 300 in Utrecht. (Google Maps)
 • 25877 / (Junior) Accountmanager
 • Nee
 • Ja, individueel maatwerk. De algemene vakken worden gegeven in een combiklas met Retailmanager.
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €260,-
  Leerjaar 2: €110,-
  Leerjaar 3: €50,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Over MBO Utrecht

Bij MBO Utrecht geloven we in jou, mag je zijn wie je bent en word je gezien.
Het draait om jou!

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen:

 1. Kleinschalige school & betrokken docenten
  Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
 2. Ruimte voor maatwerk
  Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
 3. Straks een goed opgeleide professional
  Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Mocht deze niveau 4 opleiding te moeilijk voor je zijn, is het mogelijk om je diploma op niveau 3 te halen.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200, Utrecht. In de zomervakantie van 2023 verhuist de opleiding naar de Daltonlaan 300 in Utrecht.

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie
Feiten & Cijfers
5, 8 Studenttevredenheid
6, 5 Landelijk
75% Doorstroom HBO
58% Landelijk
53% Geslaagden
66% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events