Bekijk alle opleidingen

Junior accountmanager

Ben jij een commerciële geest? Wil je graag (leren) verkopen? Zoek je een dynamische baan, heb je een vlotte babbel en vind je het leuk om zelfstandig te werken en in contact te staan met klanten (vaak onderweg)? Dan is de opleiding Junior accountmanager echt iets voor jou! 

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Als junior accountmanager ben je de schakel tussen (potentiële) klanten en het bedrijf. Je klanten zijn andere bedrijven (B2B/ Business to Business). Wij leren je hoe je je moet presenteren en hoe je een goed verkoopgesprek voert. Je leert nadenken over producten en diensten en hoe je deze in de markt kunt zetten. Waar kansen en bedreigingen liggen. Hoe je de omzet vergroot en op kosten bespaart. Je moet marketing- en verkoopplannen maken en je leert zelfstandig werken op basis van (beleids)plannen.

 • Inhoud en vakken

  De opleiding Junior accountmanager duurt drie jaar. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap krijg je vakken gericht op je toekomstige beroep zoals communicatie, marketing & sales en klantanalyses. Tijdens projecten, bijvoorbeeld het organiseren van een beursdag en een marktdag, kun je alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Ook loop je in alle leerjaren stage om werkervaring op te doen. Een greep uit de vakken:

  • Marketing
  • Sales
  • Communicatie
  • Bedrijfseconomie
  • Customer relations management
 • Stagelopen

  Binnen de opleiding Junior accountmanager wordt veel aandacht besteed aan stagelopen, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Deze fulltime stages zijn in de volgende leerjaren en periodes gepland:

  Leerjaar 1: periode 4
  Leerjaar 2: periode 2
  Leerjaar 3: periode 1

  Er zijn heel veel bedrijfstakken en bedrijven waar een grote vraag is naar junior accountmanagers. Bedrijven staan te springen om stagiaires/medewerkers met een commerciële opleiding. 

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of mavo
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo-niveau 2 of 3
 • Onderwijs- en examenregeling (OER)

  In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding. De OER kan je hier bekijken.

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2024
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Daltonlaan 300, Utrecht (Google Maps)
 • 25877 / (Junior) Accountmanager
 • Nee
 • Ja, individueel maatwerk. De algemene vakken worden gegeven in een combiklas met Retailmanager.
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €260,-
  Leerjaar 2: €110,-
  Leerjaar 3: €50,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Echt iets voor jou?

Commercieel moet je wel zijn (wij trainen je daar ook in), als je kiest voor het vak van junior accountmanager. Maar het is óók belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt met verschillende mensen. Je bent namelijk een schakel tussen de klant en je eigen bedrijf.

Blijkt dat de opleiding toch niet echt een goede match is, dan heb je de mogelijkheid om binnen een half jaar te switchen naar een andere opleiding binnen de academie voor Economie en ondernemen. Je loopt daar dan niet al te veel vertraging door op. 

Vlogs en video's

Na de opleiding

Met je diploma op zak kun je bij veel bedrijven gaan werken bij commerciële-, publieke- en  non-profitorganisaties. Je onderhoudt contacten, adviseert, overlegt, werft nieuwe klanten, brengt offertes uit, voert onderhandelingen, je signaleert kansen en bedreigingen en ga zo maar door. Je bent vaak op pad en denkt mee in het commerciële beleid van je klanten en hun markten. Een baan met veel gezichten en mogelijkheden. Veel van onze studenten gaan aan het werk bij het laatste stagebedrijf.

Doorleren op het hbo kan ook. Oud-studenten kozen vaak voor de volgende studies:

 • Hbo commerciële economie
 • Sales management
 • Commerciële economie
 • Sales- en Accountmanagement
Feiten & Cijfers
45% Geslaagden
64% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Door een docent werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan Skills Heroes. Ik zei ja en stapte in een avontuur: ik wist niet zo goed waar ik aan begon. Dat jaar werd ik Nederlands kampioen in mijn skill.

Tom

MBO Utrecht past bij jou

Bij MBO Utrecht geloven we in jou, mag je zijn wie je bent en word je gezien.
Het draait om jou!

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen:

 1. Persoonlijke school & betrokken docenten
  Wij zijn een persoonlijke school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor de manier waarop jij leert, maar ook voor wie jij bent als persoon. 
 2. Leuke sfeer in een leuke stad
  Bij MBO Utrecht heeft wel 50 verschillende opleidingen op goed bereikbare locaties. Studenten van verschillende opleidingen komen elkaar tegen en leren van elkaar. Naast studeren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning op school.  
 3. Straks een goed opgeleide professional
  We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Daarom leren wij je meer dan alleen een vak. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten over MBO Utrecht? Kijk dan hier verder voor alle praktische informatie. 

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Mocht deze niveau 4 opleiding te moeilijk voor je zijn, is het mogelijk om je diploma op niveau 3 te halen.

Wil je nog dit schooljaar starten? Onder bepaalde voorwaarden is dat bij deze opleiding mogelijk. Meld je hieronder aan, dan nemen wij vervolgens contact met je op.

Aanmelden 2023-2024

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300, Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events