Bekijk alle opleidingen

Leidinggevende leisure & hospitality

Vind je het leuk om mensen te vermaken én een team aan te sturen? Wil je aan de slag in de recreatie, bijvoorbeeld bij een pretpark of op een camping? Meld je aan voor de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality bij MBO Utrecht!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Wij leren je hoe je gasten ontvangt, een recreatieprogramma maakt en activiteiten begeleidt. En ook hoe je het beleid van het bedrijf vertaalt naar de werkvloer en een team aanstuurt. Wat je leert kun je direct in de praktijk brengen tijdens de verschillende projecten op school. Bijvoorbeeld tijdens de praktijkuren die je maakt voor ons eigen leerbedrijf Eventlab op evenementen als Summer Lake en de Margriet Winter Fair. En tijdens projecten voor evenementenbureaus waar we mee samenwerken. Sommige docenten werken ook in de praktijk, waardoor de lesstof zeer actueel is! Deze opleiding wordt aangeboden in combinatie met de opleiding Leidinggevende travel & hospitality.

 • Inhoud en vakken

 • Stagelopen

  In het eerste leerjaar is er sprake van een afwisselend weekrooster met theorielessen en beroepsgerichte lessen. In het tweede en derde leerjaar ga je stagelopen. De stages in de toeristische branche zijn vaak in de zomer. Er zijn ook mogelijkheden om in het buitenland stage te lopen, onder bepaalde voorwaarden. Een deel van het beroepsgerichte examen wordt afgenomen in de beroepspraktijk.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 2 of 3

Iets voor mij?

Werken in horeca en toerisme betekent vooral werken met mensen. Je bent representatief en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen rekenen op jou! Een opleiding in horeca en toerisme is iets voor jou als je oog hebt voor detail. Je werkt hard en onregelmatige werktijden zijn geen probleem voor jou.

Na de opleiding

Je wordt je opgeleid tot leidinggevende in een recreatiebedrijf. Bijvoorbeeld bij een vakantiepark, een attractiepark of een camping. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van het bedrijf. Je bent meewerkend voorman/-vrouw in een team dat zorgt voor de animatie- en sportactiviteiten. Ook beheer je verkoop- en verhuurpunten binnen het recreatiebedrijf.

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start februari 2019 / september 2019
 • Academie voor Horeca en Toerisme
 • Bontekoelaan 1, Utrecht (Google Maps)
 • 25351 / Leidinggevende leisure & hospitality
 • Nee
 • ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Starten in februari

Deze opleiding kun je ook starten in februari. Heb je je hebt aangemeld? Dan hoor je op dinsdag 18 december van ons of de opleiding ook daadwerkelijk gaat starten en als dat (helaas) niet het geval is wat de alternatieven zijn. Het lesprogramma kan starten vanaf 23 januari, je wordt door je opleiding geïnformeerd wat de exacte startdatum is.

Benieuwd welke opleidingen er nog meer starten in februari? Check ons overzicht instroom februari.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Feiten & Cijfers
6, 9 Studenttevredenheid
7, 1 Landelijk
29% Doorstroom HBO
36% Landelijk
68% Geslaagden
82% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Kom naar de Open Dag
Registreer je vandaag!

Registreren Open Dag