Bekijk alle opleidingen

Medewerker administratie

Vind je het leuk om op een kantoor te werken? Ben je nauwkeurig, georganiseerd en houd je er van om zaken uit te zoeken? Dan is de opleiding Medewerker administratie bij MBO Utrecht misschien wel iets voor jou!

Let op: helaas kun je je voor deze opleiding niet meer rechtstreeks aanmelden. Wil je toch heel graag in september 2019 starten met de opleiding? Bij sommige opleidingen is nog plek, maar meld je snel aan want het schooljaar is inmiddels begonnen. Lees hier wat je daarvoor moet doen. 

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Een medewerker administratie is veel bezig met het verzamelen en vastleggen van (klant)gegevens. Wij leren je hoe je inkomende en uitgaande post verwerkt, hoe je een agenda beheert en hoe je telefoongesprekken voert. Ook leren we je hoe je administratieve gegevens kunt invoeren in de computer en formulieren invult. En hoe je bezoekers ontvangt, want jouw werk bestaat voor een deel ook uit secretariële werkzaamheden.

  Als administratief medewerker houd je je straks vooral bezig met vastleggen van gegevens van de verschillende afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan de debiteurenadministratie, een crediteurenadministratie, een inkoop- en een verkoopafdeling. Je bent de schakel in het vastleggen van informatie over goederen en financiën in het bedrijf.

 • Inhoud en vakken

  De opleiding tot Medewerker administratie duurt twee jaar, maar je kunt hem sneller afronden. Je volgt algemene vakken als Nederlands en rekenvaardigheid en vakken meer gericht op je toekomstige beroep zoals bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie en informatica. Sommige vakken mag je kiezen, dat noemen we de keuzedelen. Bij deze opleiding zijn dat Engels, doorstromen naar niveau 3 en oriëntatie op ondernemerschap.

  De opleiding Medewerker administratie is een kleine opleiding. Er is veel persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld bij het maken van het huiswerk.

  Versnellen

  Er bestaat de mogelijkheid om te versnellen. Als je daarvoor in aanmerking komt kun je een halfjaar tot een jaar eerder je diploma halen.

 • Stagelopen

  Studenten in het tweede schooljaar gaan vanaf begin september op stage. De stage is georganiseerd als blokstage (vier dagen per week). Tijdens je stage word je begeleid door een praktijkopleider bij je stage en krijg je een stagebegeleider vanuit school. We bereiden je het eerste jaar goed voor op je stage. Je stageadres mag je zelf zoeken bij een erkend leerbedrijf. Als je er niet uit komt kunnen wij je helpen, we hebben goede contacten met het bedrijfsleven in en om Utrecht.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo basis
  • Je hebt een diploma van de Entreeopleiding (MBO niveau 1)

Past deze opleiding bij mij?

Deze opleiding past bij jou als je een pietje-precies bent. Je vindt het leuk om dingen uit te zoeken. Verder ben je behulpzaam, een telefoontje beantwoorden vind je geen probleem. Je houdt ervan om met computers te werken en ziet jezelf straks werken op een kantoor.

Praktische informatie

duur 2 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding duurt 1 of 2 jaar. Het bereidt je voor om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start september 2019
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Australiëlaan 23, Utrecht (Google Maps)
 • 25149 / Medewerker (financiële) administratie
 • Nee
 • ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Na de opleiding

Een medewerker administratie houdt zich vooral bezig met vastleggen van gegevens van de verschillende afdelingen. Zo is er een debiteurenadministratie, een crediteurenadministratie, een inkoop- en een verkoopafdeling. Je bent de schakel in het vastleggen van informatie over goederen en financiën in het bedrijf.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Australiëlaan 23
Utrecht

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Feiten & Cijfers
7, 5 Studenttevredenheid
6, 7 Landelijk
91% Doorstroom MBO
72% Landelijk
73% Geslaagden
72% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Heb je een vraag?

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

MBO Utrecht organiseert regelmatig
Open Dagen en andere studiekeuze events.

Houd mij op de hoogte