Bekijk alle opleidingen

Medewerker administratie

Vind je het leuk om op een kantoor te werken? Ben je nauwkeurig, georganiseerd en houd je er van om zaken uit te zoeken? Dan is de opleiding Medewerker administratie bij MBO Utrecht misschien wel iets voor jou!

De opleiding

Omdat onze Open Dagen, meeloopdagen en oriëntatiemiddagen helaas niet door konden gaan hebben wij een online presentatie opgenomen. Docent Marlies vertelt je alles over de opleiding. 

 • Wat ga je leren?

  Een medewerker administratie is veel bezig met het verzamelen en vastleggen van (klant)gegevens. Wij leren je hoe je inkomende en uitgaande post verwerkt, hoe je een agenda beheert en hoe je telefoongesprekken voert. Ook leren we je hoe je verschillende administratieve gegevens kunt invoeren in de computer en formulieren invult. Daarnaast leren we je het nodige over archiveren, voorraadbeheer en hoe je goederen kunt verwerken. Maar ook hoe je bezoekers ontvangt, want jouw werk bestaat voor een deel ook uit receptie- en secretariële werkzaamheden.

  Als medewerker administratie houd je je straks vooral bezig met vastleggen van gegevens van de verschillende afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan de debiteurenadministratie, een crediteurenadministratie, een inkoop- en een verkoopafdeling. Je bent de schakel in het vastleggen van informatie over goederen en financiën in het bedrijf.

 • Inhoud en vakken

  De opleiding tot Medewerker administratie duurt twee jaar, maar je kunt hem sneller afronden. Je volgt algemene vakken als Nederlands en rekenvaardigheid en vakken meer gericht op je toekomstige beroep zoals bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, beroepsproject en digitale en communicatieve vaardigheden. Sommige vakken mag je kiezen, dat noemen we de keuzedelen. Bij deze opleiding zijn dat Engels, doorstromen naar niveau 4 en oriëntatie op ondernemerschap.

  De opleiding Medewerker administratie is een kleine opleiding. Er is veel persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld bij het maken van het huiswerk.

 • Stagelopen

  Studenten gaan in het tweede schooljaar gaan vanaf begin september op stage. De stage is meestal georganiseerd als blokstage (twee perioden, vier dagen per week). Tijdens je stage word je begeleid door een praktijkopleider bij je stage en krijg je een stagebegeleider vanuit school. We bereiden je het eerste jaar goed voor op je stage. Je stageadres mag je zelf zoeken bij een erkend leerbedrijf. Als je er niet uit komt kunnen wij je helpen, we hebben goede contacten met het bedrijfsleven in en om Utrecht.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo basis
  • Je hebt een diploma van de Entreeopleiding (MBO niveau 1)

  Na de eerste twee perioden wordt besloten op basis van resultaten, werkhouding en motivatie of je in aanmerking komt om de opleiding versneld te vervolgen. Je gaat dan ook eerder, in het eerste jaar stage lopen.

Echt iets voor mij?

Deze opleiding past bij jou als je een pietje-precies bent. Je vindt het leuk om dingen uit te zoeken. Verder ben je behulpzaam, een telefoontje beantwoorden vind je geen probleem. Je houdt ervan om met computers te werken en ziet jezelf straks werken op een kantoor.

Praktische informatie

duur 1-2 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding duurt 1 of 2 jaar. Het bereidt je voor om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug/sept 2020
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Daltonlaan 200, Utrecht (Google Maps)
 • 25149 / Medewerker (financiële) administratie
 • Nee
 • Ja, na een half jaar bepalen we samen of je de opleiding in 1 of 2 jaar gaat afronden.
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Opleidingsinformatie downloaden

Na de opleiding

Als medewerker administratie ben je werkzaam in grotere of kleinere organisaties van het bedrijfsleven of de overheid. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit in een administratieve omgeving.

Je houdt je als medewerker administratie vooral bezig met vastleggen van gegevens van de verschillende afdelingen. Zo is er een debiteurenadministratie, een crediteurenadministratie, een inkoop- en een verkoopafdeling. Je bent de schakel in het vastleggen van informatie over goederen en financiën in het bedrijf.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200
Utrecht (t/m mei 2020)

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Feiten & Cijfers
7, 5 Studenttevredenheid
6, 7 Landelijk
91% Doorstroom MBO
72% Landelijk
73% Geslaagden
72% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Geen studiekeuze gemaakt? Bekijk onze
online presentaties, virtuele rondleiding of chat met studenten.

Online studiekeuzehulp