Bekijk alle opleidingen

Medewerker human resource management (HRM)

Lijkt het je leuk om op de afdeling Personeelszaken te werken? Van alles uit te zoeken over contracten, sollicitaties, ziekteverlof en vakantiedagen? Meld je dan aan voor de opleiding Medewerker HRM bij MBO Utrecht!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Als medewerker HRM zorg jij ervoor dat het personeelsbeleid bij een organisatie op rolletjes loopt. Bij ons leer je hoe je contracten opstelt, ziekte- en vakantieverlof regelt, hoe je een personeelsadministratie bijhoudt en hoe je ervoor zorgt dat salarissen worden betaald. Veel organiseer- en uitzoekwerk dus! Binnen deze opleiding leer je wet- en regelgeving goed op te zoeken en ook hoe je wetten kunt toepassen.

 • Inhoud en vakken

  Het eerste jaar van je opleiding Medewerker HRM start je met de studenten van de opleiding Juridisch administratief dienstverlener. Pas later in de opleiding beslis je in welke richting je je diploma wilt halen. Je krijgt veel vakken die met recht te maken hebben. Dit doen we tijdens de les:

  • Het behandelen van veel praktijksituaties vanuit klantvragen. Daarbij leer je over de volgende soorten recht: Personen- en familierecht, arbeidsrecht, contractenrecht, consumentenrecht, sociaal zekerheidsrecht, HRM.
  • Gespreksvaardigheden, voor het voeren van klantgesprekken
  • Luistervaardigheden, voor het voeren van klantgesprekken
  • Digitale vaardigheden
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap
 • Stagelopen

  Binnen de opleiding Medewerker human resource management (HRM) wordt veel aandacht besteed aan stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. In schooljaar 2 loop je het eerste half jaar drie dagen per week stage binnen de juridische beroepspraktijk. In leerjaar 3 loop je het tweede half jaar drie dagen stage bij een bedrijf in de richting waarin je je diploma wilt halen (Juridisch Administratief Medewerker of Medewerker HRM).

 • Specialisaties

  Het eerste jaar van je opleiding Medewerker HRM start je met de studenten van de opleiding Juridisch administratief dienstverlener. Tijdens je opleiding kies je voor een specialisatie in de richting Medewerker HRM of Juridisch administratief dienstverlener.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 2 of 3

Na mijn opleiding wil ik graag naar het hbo, daarom is het fijn dat ik de mhbo-variant in twee jaar kan afronden.

Omaima

Past deze opleiding bij mij?

Jij houdt van analyseren en dingen tot op de bodem uitzoeken. Je bent zakelijk, werkt nauwkeurig en ziet jezelf straks in een kantooromgeving werken. Je bent sociaal en kunt goed maar ook kritisch luisteren.

Na de opleiding

Met je diploma op zak kan je aan de slag bij elke organisatie met een afdeling HRM bij overheids-, profit- en non-profitorganisaties. Ook de grootte van de organisatie kan variëren, van een kleine organisatie waar de medewerker (ondersteunende) HRM taken combineert met andere (ondersteunende) taken, tot een grote organisatie waar jij op een grote afdeling HRM werkt. Ook kan je komen te werken in een Shared Service Centre waar HR-dienstverlening wordt uitgevoerd voor verschillende (delen van) organisaties.

Doorleren kan ook op het hbo. Onze oud-studenten kiezen vaak voor de volgende opleidingen:

 • hbo Recht
 • hbo HRM
 • Maar je kunt ook een heel andere opleiding kiezen

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start september 2019
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Australiëlaan 23, Utrecht (Google Maps)
 • 23066 / Juridisch administratieve beroepen
 • Ja
 • ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

MHBO

Met de route MHBO bereik je twee extra’s. Je kunt de opleiding versneld volgen waardoor je al na twee jaar je diploma kunt behalen. Bovendien word je extra goed voorbereid op doorstroom naar het hbo.

Dat vraagt wel wat van je. Kun jij zelfstandig leren en goed plannen? Zijn je resultaten goed en heb jij een goede werkhouding? Dan beslissen we samen met jou in de eerste acht weken of versnellen kan. Je krijgt dan extra lessen in het eerste jaar.

Wanneer je je MHBO opleiding afrondt ontvang je samen met je MBO niveau 4 diploma ook een MHBO-certificaat.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Australiëlaan 23
Utrecht

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie
Feiten & Cijfers
7, 3 Studenttevredenheid
7, 2 Landelijk
54% Doorstroom HBO
68% Landelijk
63% Geslaagden
71% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Heb je een vraag?

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

MBO Utrecht organiseert regelmatig
Open Dagen en andere studiekeuze events.

Houd mij op de hoogte